Kézilabda

2022.09.02. 15:08

Pénteken elstartol a bajnokság: bízik a jó szereplésben a salgótarjáni kézisek kapitánya

A Strandépítők legénysége ma 18.30 órától a Vecsés SE ellen kezd idegenben.

Nool

A Strandépítőknek (kékben) nem sikerült kiharcolni a győzelmet (borítóképünk egy korábbi mérkőzésen készült)

Forrás: Nool | Archív fotó

Fotó: Hegedűs Márk

A Csépe Salgótarjáni Strandépítők KC férficsapat tíz éves NB II-es életében a 2020–2021-es bajnoki év jelentette a csúcsot. Ekkor az NB-s tagságuk során a legsikeresebb bajnoki évét zárták, hogy 42 ponttal, hatpontos előnnyel magabiztosan nyerték meg az NB II. Északi csoport bajnokságát. Ezzel az eredménnyel elérték, hogy az átszervezés alatt álló NB I/B-be osztályozó nélkül, egyenes ágon jutottak fel. Ezt a teljesítményt megkoronázva alapszakasz 2. hellyel és egy felsőházi 8. hellyel kivívták, hogy az egycsoportos 16 csapatos NB I/B-nek lehet a tagja az együttes, ahol a hétvégén megkezdődnek a küzdelmek. A Strandépítők legénysége ma 18.30 órától a Vecsés SE ellen kezd idegenben. A Strandépítők KC felkészüléséről, a csapatnál történt változásokról és a tervekről Rácz Viktort egyesületi elnököt kérdeztük.

– Mikor kezdtétek a felkészülést a 2022– 2023-as bajnoki évadra, hogyan értékeli az elvégzett munkát?
– Július 25-én kezdtük meg a felkészülést, heti négy edzéssel. Az első három hétben főként inkább fizikális edzésekkel készültünk. Két hétig még nem voltunk teljes létszámmal, mivel figyelemmel kellett lenni a még párhuzamosan folyó strandkézilabda bajnokságra, ahol a csapatunkból hat fő volt érintett. Továbbá a kettős játékengedéllyel játszó két új játékosunk is csak heti két alkalommal volt. A felkészülés részeként három edzőmérkőzést játszottunk, a Szeged U21 csaptával oda-vissza játszottunk, majd a Százhalombattán zártuk a sort.

– Milyen változások történtek? 
–  A keretben a korábbi évekhez képest jelentősebb változás történt. A legfontosabb,, hogy Bíró Balázs edzőnk az NB I-es Gyöngyös hívásának tett eleget. Helyére Kovács Attila érkezett a Ferencvárosból, ahol többek között a női csapat másodedzője volt sokáig Elek Gábor mellett, valamint a Pénzügyőr és a TEMPO NB I/B-s női csapatainál volt vezetőedző.
Játékosok közül Hajdú Péter az NBI-be feljutó Cegléd csapatához igazolt, Alber-Tóth László Budakalászra, míg Gyimesi Máté Ózdra távozott. Gyetvai Tamás Balassagyarmatra, míg Nagy Tamás Vecsésre igazolt. A sérüléséből régóta lábadozó Musztács Dániel, pedig inkább az NB II-es TF csapatát választotta, hogy újra játékba tudjon lendülni.
A pótlásukra jelentős fiatalítást hajtottunk végre, öt 20-21 éves, de már NB I/B-s vagy NB I-es tapasztalattal rendelkező játékossal erősítettünk. Érkezett irányító posztra Varga Kristóf Szegedről jobbszélre, Jenei Bálint Ferencvárosból beállóba. Szintén a Fradiból a még jelenleg sérült, de hamarosan bevethető Burony Bence. Valamint kettős játékengedéllyel jobb átlövőnek Jenei Bálint, míg balátlövőnek Nkousa Dávid egyaránt Gyöngyösről. Meg kell említeni még, hogy erőnléti edzővel bővült a stáblista, Simon Máté kiemelten foglalkozik a játékosaink fizikális felkészítésével.

– Milyen tervekkel, célokkal vágnak neki a bajnoki évadnak?
– Borzasztóan nehéz és fárasztó szezon áll előttünk, rengeteg utazással és rengeteg mérkőzéssel, amely komoly kihívás elé állítja a csapatokat. Bízunk benne, hogy a jelentősen megfiatalított kerettel, valamint az erőnléti edzőnk felügyelete mellett bírni fogjuk ezt a hosszú szezont, ahol rendkívül kiegyenlített mezőny vár ránk. Nagyon kiemelkedő csapat sem felfelé, sem lefelé nem várható előzetesen, így egy pillanatra sem lehet kiengedni, minden mérkőzésnek, pontnak rendkívül fontos szerepe lesz. Lényeg, hogy a szezon elején az új edzőnkkel, és az ő játékfelfogásával összecsiszolódjon a csapat. Valamint, hogy az újonnan érkezőket minél előbb be tudjuk építeni az együttesbe, ahol két erős, akár különböző stílusú sort tudunk harcba küldeni. Célunk, hogy tovább fejlődjünk és a középmezőny felső részéhez tartozzunk a végelszámolásnál.

– A szurkolók felé milyen tájékoztatást ad?
–  Nagy szeretettel várjuk szurkolóinkat az új szezonban is. Bízunk benne, hogy szép számmal képviselik magukat és igazi „oroszlánbarlangot” alakítanak ki a vendégcsapatok felé. A mérkőzések látogatása ingyenes, célunk, hogy akit érdekel a kézilabda, minőségi sport az anyagi szinttől függetlenül részt vehessen ezeken az eseményeken. Jelenleg nincsenek érvényben lévő egészségügyi protokolok és bízunk benne, hogy nem is lesz.

– Mit vár az őszi szezonnyitón Vecsésen?
– A Vecsés az előző szezonban kiesett, de visszalépést követően szerencsés bentmaradóként meghosszabbították az NB I/B-s tagságukat. A csapatuk részben átalakult, megfiatalodott, így nem tudjuk még pontosan mi várhat ránk. Az első mérkőzés mindig nehéz, de bízunk benne, hogy jó rajtot tudunk venni.

A Csépe Salgótarjáni Strandépítők KC férfiNBI/B csapatának felnőtt játékos kerete:
Kapusok: Szabó Péter, Kovács Róbert. Manazya Felicián. Balszélsők: Csuka Balázs, Dénes Máté. Balátlövők: Csontos Máté, Nkousa Dávid. Irányítók: Szabó Tamás, Forgács Péter, Varga Kristóf. Beállók: Ponyi Gergő, Székely Nikola, Burony Bence. Jobbátlövők: Dancs Máté, Jaros Olivér. Jobbszélsők: Soós Péter, Jenei Bálint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában