Labdarúgás

2022.08.06. 19:13

Csak a Balassagyarmat ment tovább a kupában

Búcsúzott a Bánk, a Berkenye és az SBTC is.

Nool

Archív fotó

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

A szombati eredmények.

MOL Magyar Kupa, 1. forduló:

BTE Felsőzsolca – Bánk-Dalnoki Akadémia 1–0 (0–0)

Felsőzsolca, 150 néző. Vezette: Nagy N. (Tőkés R., Gavalla-Kulcsár J.)

Felsőzsolca: Giák – Veréb, Mikolka, Homonnay (Molnár D. 62.), Csendom – Agárdy (Máthé 68.), Rostás, Varga B., Moroncsik – Szűcs (Hopka 93.), Dlehány. Vezetőedző: Gulyás Dénes.

Bánk: Wittner – Fellegi, Frey, Takács, Miskei – Haffner (Szentpéteri 46.), Darabont, Bokros, Rábold – Érczkövi (Seres 46.), Balogh A. (Barát 77.). Vezetőedző: Balog Zsolt.

Gl.: Moroncsik (71. - 11-esből). Sárga lap: Homonnay, Veréb, Mikolka, illetve Bokros. Kiállítva: Bokros (76.).

Az első félidőben meglehetős fölénybe került megyei első osztályú ellenfelével szemben a bánki csapat, de kimaradtak a helyzetek, míg a házigazdák csak egyszer-kétszer jutottak el az ellenfél kapujáig. Szünet után kiegyenlítetté vált a játék, aztán némileg váratlanul szerzett vezetést a Felsőzsolca. Agárdy lövése a tizenhatoson belül álló Bokros felkarjáról vágódott le, a megítélt büntetőt Moroncsik magabiztosan lőtte a hálóba. Pár perc múlva megfogyatkozott a Nógrád megyei együttes: Bokros mozdulatát műesésnek ítélte meg a játékvezető, ezzel megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. A hátralévő időben az egyre fáradó bánkiak már nem tudtak egyenlíteni.

Gulyás Dénes: – Jól felkészültünk a vendégekből, küzdelmes, kevés lehetőséget hozó mérkőzésen, megérdemelt győzelmet arattunk.

Balog Zsolt: – A megyei osztályú vetélytárssal szemben mi is hasonló teljesítményt nyújtottunk. Bevetettem a fiatalokat, de nem éltek a lehetőséggel.

Nagyecsed RSE – Balassagyarmati VSE 0–1 (0–1)

Nagyecsed, 100 néző, vezette: Takács T. (Flinta Z., László I.)

Nagyecsed: Makó – Bernáth, Kóka, Sarkadi, Bulyáki K. – Somlyai, Tóth F., Pócsi, Rácz (Terdik 46.) – Urbin (Nyíregyházi 46.), Bulyáki A. (Hadházi 46.). Vezetőedző: Kósa József.

BSE: Farkas – Tóth O. (Majzik 46.), Lami, Tányéros, Király Á. – Király O. (Mátyás 77.), Márton, Géringer (Koszó 46.), Gyetvai (Balogh B. 77.) – Bartos, Gazdag (Lizák 60.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Gl.: Márton (38.). Sárga lap: Bulyáki A., Kóka, illetve Koszó.

Kezdettől fogva támadólag lépett fel a BSE, ugyanakkor a hazaiak főleg pontrúgásból veszélyeztettek. Félóra elteltével egy kiugrás után hatalmas helyzetbe kerültek a vendégek, de Makó bravúrral védett. Kisvártatva jobbról ívelődött szöglet középre, a nagyecsedi védők röviden fejelték ki a labdát, Márton pontosan érkezett és a jobb alsó sarokba gurított. A későbbiekben is ígéretes támadásokat vezettek a balassagyarmatiak, de rendre elpuskázták a csatárok. A második félidőben visszaesett a vendégek teljesítménye, de sikerült megőrizniük előnyüket, és szombaton egyetlen nógrádi alakulatként továbbjutottak a Magyar Kupában.

Kósa József: – Teljesen egyenrangú partnerei voltunk a magasabb szinten játszó balassagyarmatiaknak, a ziccerereink hatékonyabb értékesítésével akár meglepetést is okozhattunk volna.

Nagy Tibor: – Az első félidő még teljesen rendben volt, a második már nem tetszett, szerencsére a védelem és a kapus állta a sarat. Néhány játékost azonban fejben mihamarabb rendbe kell tenni.

Berkenye SE – Termálfürdő FC Tiszaújváros 1–4 (0–2)

Berkenye, 200 néző, vezette: Gál P. (Szabó D., Dobos D.)

Berkenye: Földvári – Illés T., Porvay, Mravik, Keresztes G. – Mátyás P., Horváth L. (Schlenk 64.), Less, Greff (Genzelman 86.) – Fábri, Pécsi. Vezetőedző: Rusvay Gergely.

Tiszaújváros: Galambvári – Bocsi, Lőrincz, Páll, Tóth S. (Vitelki B. 46.) – Kiss (Illés D. 86.), Lehóczki (Gelsi 82.), Bussy, Géringer (Gönczi 56.) – Nagy D. (Erős 46.), Nagy P. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Gl.: Mátyás P. (52.), illetve Nagy D. (36.), Kiss (39.), Nagy P. (83.), Gelsi (91.). Sárga lap: Fábri, Pécsi.

Bátran kezdett a berkenyei gárda az NB III. Keleti csoportjában meghatározó erejű Tisza-partiakkal szemben, sőt egy kapufáig is eljutottak, ám a félidő második részétől kezdve felülkerekedtek a vendégek és egymás után szerzett két gyors gólt szerezve, előnnyel vonultak pihenőre. Szünet után viszonylag hamar szépítettek a hazaiak, és komolyan próbálkoztak az egyenlítéssel, mi több, a siker érdekében két támadót cseréltek be. A hajrában azonban a rutinosabb tiszaújvárosiak pontosabban céloztak, így magabiztos győzelmet arattak.

Rusvay Gergely: – Ezen a napon a hozzáállásra semmi panaszom sem lehetett, sőt, 1-2-nél megfordíthattuk volna a mérkőzést. Sajnos kockáztattunk, ami a végén nem jött be.

Vitelki Zoltán: – Igazi kupameccset játszottunk egy jól felkészített riválissal szemben. A továbbjutásunk nem forgott veszélyben, de azért a fiúktól több kockázatvállalást elvártam volna.

Salgótarjáni BTC – DEAC 1–3 (1–2)

Szojka Ferenc Stadion, vezette: Muhari G. (Sinkovicz D., Dr. Ambrus D.)

SBTC: Bajnai – Bakos (Klajban, a szünetben), Csuka, Sulyok, Orosházi – Boros, Medveczki, Filkor (Kócsa, a szünetben), Sárközi, Tarlósi – Csifó (Csáki, 63.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

DEAC: Tóth D. – Papp, Ujvárosi, Aranyos – Korhut (Jankelic 74.), Gaczella (Soltész, 63.), Sándor T. (Kónya, a szünetben), Bidzilya (Horváth T., 90.), Rauf – Tochukwu (Trencsényi, 63.), Kerekes. Vezetőedző: Sándor Tamás.

Gl.: Csifó (29.), illetve Kerekes (2. - büntetőből, 39.), Trencsényi (93.). Sárga lap: Filkor, illetve Papp.

Egy vétlen kezezést követően büntetőhöz jutottak a vendégek a mérkőzés első pillanataiban, amelyet Kerkes magabiztosan értékesített. Ezt követően egyenrangú partnerei voltak a salgótarjániak a magasabb osztályban vitézkedő ellenfelüknek, majd egy szép támadás végén egyenlíteniük is sikerült. Kicsivel később újra előnybe került a debreceni csapat, amelyet hősiesen védett is, hiszen a hazaiak nagy erőket mozgósítva támadtak. A lefújás előtti pillanatokban a kitámadó tarjániak sorsát, egy eladott labdát követően Trencsényi pecsételte meg.

Sebestyén Szilárd: – Próbáltuk megnehezíteni a nagyon jó erőt képviselő ellenfelünk dolgát, ami úgy érzem sikerült is. A srácok kihozták magukból a maximumot, így szoros eredmény született.

Sándor Tamás: – Jól kezdtük a mérkőzést, de ezt követően sorra jöttek elő olyan hibák, amelyek már a korábbi mérkőzéseinken is megjelentek. Összességében azt gondolom, hogy teljesen megérdemelten jutottunk tovább.

Megyei Kupa, 1. forduló: 
Szendehely FC – Szécsény VSE 3–1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában