Tájfutás

2022.08.08. 20:32

Az élmezőnyben zártak a nógrádiak

Szlovákiában a napokban rendezte meg az ATU Kosice egyesülete a magyar határhoz közeli Plesivec (Pelsőc) fennsíkján az idei négyfutamos nemzetközi Karszt Kupát.

Nool

A legjobb nógrádi helyezést Zentai József érte el

Forrás: Beküldött

A sportági viadalra ezúttal 14 nemzet 450, különböző korosztályt képviselő sportolói, közte 81 magyar jelentkezett. Megyénket a verseny közelsége ellenére mindössze négyen: Fedelin Tibor, Zentai József (HUFEZE-Pásztó), Török József (Salgótarjáni Dornyay) és a kettős igazolással rendelkező dr. Mohácsy Tamás (Salgótarjáni Dornyay-Farmaceut Bratislava) képviselte. 

Az első plesiveci futam rendkívül köves terepen, még kánikulai hőségben zajlott le, majd másnap megérkezett az a hatalmas felhőszakadás, mely nagymértékű hőmérséklet-csökkenés mellett erős ködfátyolt is hozott a verseny helyszínére. A brutális időjárási körülmények között lezajlott futamon mintegy száz futó nem tudta a számára kijelölt tájékozódásifutó-versenypályát teljesíteni, így az ellenőrző pontot kihagyott dr. Mohácsy Tamás sem.

Néhány órás pihenőt követően, délután is végig esőben. Betliar kastélyparkjában egy rövidtávú futammal folytatódott a verseny. Itt a pásztói Zentai József az előkelő 4. helyen végzett, még korosztályában Török József a 7., míg Fedelin Tibor a 6. helyen zárt. A mindent eldöntő zárófutamra a rendezők alaposan megnyújtották a teljesítendő köves, sziklás, versenypályák hosszát, amely igen nagy szintkülönbséggel is párosult. A versenyzők ezt a futamot sem úszták meg eső nélkül. Végül a legjobb nógrádi eredményt, összetettben negyedik helyezésével, Zentai József érte el, Török József és Fedelin Tibor kategóriájában az előkelő ötödik helyen zárt. 

Karszt Kupa (450 induló). F55A kategória(18): 5. Török József (Salg. Dornyay) 194:21. F65 A (14): 4. Zentai József (HUFEZE_Pásztó) 203:38. OPEN L (18): 5. Fedelin Tibor (HUFEZE-Pásztó) 195:01.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában