Labdarúgás

2022.07.14. 20:59

Megvannak a nógrádi csapatok ellenfelei a Magyar Kupában

Az MLSZ csütörtökön elkészítette a labdarúgó Magyar Kupa 1. fordulójának párosítását. A mérkőzéseket augusztus első hétvégéjén rendezik meg.

B. T.

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Az öt nógrádi csapat közül kettő harmadosztályú, míg három megyei I. osztályú ellenfelet kapott.

Az első két fordulóban csak az NB III-as és annál alacsonyabb osztályú csapatok érdekeltek, a 46 harmadosztályú klub (az élvonalbeli és NB II-es egyesületek második csapatai nem indulhatnak) mellett 82 megyei együttes a tavalyi Megyei Kupák eredményei alapján. A csapatokat földrajzi alapon (északkelet, délkelet, északnyugat és délnyugat ) négy részre osztották, az első két fordulóban az azonos csoportban szereplők mérkőznek egymással.

Az 1. forduló mérkőzéseit augusztus 6-7-én, a 2. forduló mérkőzéseit augusztus 27-28-án játsszák le. A harmadik körre 32 klub marad talpon az augusztusban rajtoló 128-ból, és ekkor csatlakozik a 32 első- és másodosztályú csapat. A Magyar Kupában végig érvényes, hogy egy mérkőzésből állnak a párharcok, a pályaválasztó az alacsonyabb osztályban szereplő klub lesz, az azonos osztályúak esetében a későbbiekben az játszik otthon, amely addig kevesebb hazai kupameccsen vett részt, azonosság esetén pedig az elejétől fogva az, amelyet a sorsoláskor előbb kihúztak. A kupadöntőt május 3-án a Puskás Arénában játsszák. A két legtovább jutó megyei csapat az Amatőr Kupa döntőjében találkozik egymással.

A nógrádi csapatok a következő ellenfeleket ket kapták: Silver Tüzép-Karancslapujtő – Balkányi SE (Szabolcs-Szatmár-Bereg, megyei I. osztály), Berkenye SE  – Termálfürdő FC Tiszaújváros (NB III. Keleti csoport), Nagyecsed RSE (Szabolcs-Szatmár-Bereg, megyei I. osztály) – Balassagyarmati VSE, BTE Felsőzsolca (Borsod-Abaúj-Zemplén, megyei I. osztály) – Bánk-Dalnoki Akadémia, Salgótarjáni BTC – Debreceni Egyetemi AC (NB III. Keleti csoport).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában