Labdarúgás

2022.07.31. 20:40

Egy győzelem és egy vereség a nógrádi harmadosztályú labdarúgóink első mérlege

A Balassagyarmati VSE és a Bánk-Dalnoki Akadémia is idegen pályán játszotta a szezon első mérkőzését vasárnap.

Hegedűs Henrik

A BVSE (világosban) április 17-i hazai pályán megtartott mérkőzésén is eredményesen szerepelt

Forrás: Nool archívum

Fotó: Hegedűs Márk

Nógrád megye két harmadosztályban játszó csapata megkezdte e hét végén a bajnoki pontvadászatot. Az NB III. Közép csoportjában lévő Balassagyarmat az FC Dabas, míg a Bánk az ESMTK otthonában lépett pályára.

Meton-FC Dabas SE – Balassagyarmati VSE 0-2 (0-1)

Dabas, Wellis Sportpark, 150 néző. Vezette: Takács Á. (Szilágyi Zs., Pálinkás D.)
Dabas: Berta – Forgács, Dudás, Kókai (Erős 81.), Kiss Á. (Lux 74.) - Kiss K. (Benkő 78.), Domokos, Szabó L., Földes – Lettner, Tóth D. (Szabó D. 74.). Vezetőedző: Fehér Ádám.

BSE: Iváncsics – Majzik, Koszó, Tányéros, Király Á. - Lizák (Gazdag 69.), Ferkel (Lami 84.), Márton, Nagy X. - Bartos,  Mertse (Erdélyi 46.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Gól: Bartos (6.), Erdélyi (11-esből – 65.).
Sárga lap: Földes, Berta, illetve Tányéros.

Hamar feltörte ellenfele védekezését a balassagyarmati csapat: Lizák jobb oldalról érkezett átadásából Bartos mintegy tizennégy méterről szépen lőtte ki a dabasi kapu hosszú sarkát. Ezt követően egyre magabiztosan játszott a Ipoly-parti alakulat, nem engedték kibontakozni a házigazdákat, mi több, veszélyes támadásokat is vezettek.

Szünet után sem sokat változott a játék képe, a Dabas meddő akciókat vezetett, mígnem egy ügyes BSE-megmozdulást követően a középen kiugró Erdélyi átemelte a labdát a kapuson, mire Barta lerántotta. A játékvezető habozás nélkül a tizenegyes pontra mutatott, és a sértett magabiztosan lőtte be a büntetőt.

Rögvest ezután kis híján szépített a Dabas, ám Iváncsics bravúrral kiöklözte a labdát, de ez volt a házigazdák legnagyobb esélye a gólszerzésre. A találkozó hátralévő részében visszavonta erőit Nagy Tibor legénysége, de különösebb helyzet már nem adódott a szórványos kontrákból.

ESMTK – Bánk-Dalnoki Labdarúgó Akadémia  1-0 (1-0)

Budapest, Pesterzsébet, 100 néző. Vezette: Juhász B. (Holpár G., Dobos D.)

ESMTK: Jeszenszky – Szűcs, Lipcsei, Molnár J. (Kovács D. 64.), Kovács B. - Túri, Slezák, Molnár R., Márton – Soós (Dankó 87.), Wirth (Horváth 72.). Vezetőedző: Turi Zoltán.

Bánk: Zima – Fellegi (Cseri 78.), Frey, Takács, Seres (Érczkövi 78.) - Darabont, Héjjas, Miskei (Balogh 46.), Rábold – Torda (Heffner 65.), Kiss K. Vezetőedző: Balog Zsolt.

Gól: Soós (41.).
Sárga lap: Wirth, Soós, illetve Fellegi.

Története első NB III-as mérkőzésén jól helytállt fővárosi vendégszereplésén a bánki csapat. Az ESMTK az első félidő hajrájában szerzett góllal szerezte meg a győzelmet a szezonnyitó találkozón. A bánkiak erőnlétileg remekül bírták a kétszer negyvenöt percet, egy pontot megérdemeltek volna, de a hazaiak rutinja ezúttal kiváltképp kidomborodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában