Rekortán

2022.06.01. 19:50

Rengeteg fiatallal szerettette meg az atlétikát az egy évtizede dolgozó salgótarjáni edző

Mrakics Nikolett, a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) edzője a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnökétől vehetett át elismerést az utánpótlásért végzett munkájáért.

B.L.

Mrakics Nikolett Fábián László és Gyulai Miklós társaságában

Forrás: Beküldött

A SAC és a Kodály Zoltán tagiskola 2012. óta ápol szoros együttműködést az atlétika területén. Mrakics Nikolett ugyanis ebben az évben került be az iskolába tanítani, és pár hét után kapcsolatba is került a klubbal, akik felajánlották segítségüket az edzések és a versenyeztetés terén. Cserébe az iskola tanulói a SAC színeit képviselték a megmérettetéseken. Később más tanintézmények növendékei is bekapcsolódtak a munkába, jelenleg rendszeresen 20-25 fiatal látogatja az edzéseit.

A csoport már 2012-ben be is kapcsolódott a Sport XXI-es versenyrendszerbe, és a mai napig gondoskodik a klub utánpótlásáról, jelenleg már a Kölyökből Atléta Programon belül. Az edzőnő az “kiöregedő” atléták felkészítését is vállalja, de az innen kikerült sportolók más edzőknél is harcba szálltak már a bajnoki érmekért. Évente szervezi és vezeti az atlétika tábort, ahol az újoncok megismerhetik és megszerethetik a sportág alapjait.

Mrakics Nikolett személyes példát is mutat a tanítványainak, edzésen is beszáll a munkába, valamint a versenyeken is megmutatja tudását. Az idei fedettpályás szenior bajnokságról két aranyérmet is elhozott.

A MASZ 1987 óta minden esztendőben jutalmazza az utánpótlásért dolgozó edzők munkáját. Idén hárman veheték át ilyen jellegű plakettjüket Gyulai Miklós elnöktől és a MOB-főtitkár Fábián Lászlótól, az egyikük volt a salgótarjáni edző. A SAC egy másik edzője 1990-ben részesült ilyen elismerésben, Máté Csaba később bronz fokozatú díjat is kapott.

- Én is általános iskolásként ismerkedtem meg az atlétikával az akkori edzőm és testnevelőm, Király Zoltán révén. Akkor nem gondoltam volna, hogy az utódja lehetek egyszer, de nagyon örülök, hogy azt csinálhatom, amit szeretek - emlékezett vissza Mrakics Nikolett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában