Labdarúgás

2022.06.19. 13:40

Fennállása legjobb évadát zárta a kivívott ezüstéremmel a mohorai gárda

A megyei I. osztályban az Unicum FC Mohora csapata az előkelő második helyen fejezte be a 2021–2022-es bajnokságot. Az egyesület fennállása óta eddigi legjobb eredményéről Mátyás Zsoltot kérdeztük, aki 2018 januárjától irányítja a csapatot.

Balogh Tibor

Unicum FC Mohora ezüstérmes csapata (hátsó sor, balról): Pálok Péter elnökségi tag, Csór Gyula gondnok, Benécs Balázs, Cseri Péter gyúró, Telek Martin Kevin, Dallos Dániel, Káposzta Bence, Rados Gábor, Széles Balázs, Mátyás Zsolt edző, Gál Tibor egyesületi elnök, Hegedűs Pál utánpótlás-vezető. Középső: Nagy Zoltán elnökhelyettes, Koplányi Attila, Molnár Krisztián Teó, Baranyi Tibor, Pistyúr Zsolt, Gál Szilárd, Hugyecz Márk Bálint, Bartal Balázs Péter, Lavkó Bálint, Szita Bence. Első sor: Földi László Zoltán, Széles Gábor. A képről hiányzik: ifj. Mátyás Zsolt.

Forrás: Beküldött

– Milyen célt jelöltek meg a csapat számára? 
– A bajnokság előtt a stabil középmezőnyt tűztük ki célul, ezen belük az 5–7. hely egyikét irányoztuk elő. 

– Miként értékeli az együttes eredményes szereplését? 
– Természetesen elégedettek vagyunk, hiszen egy kiegyensúlyozott bajnokságban, az egyértelműen magasabb osztályba jutni szándékozó Bánk csapata mögött végeztünk. Gratulálok nekik a bajnoki címhez és az osztályozón kivívott feljutáshoz. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert a klub történetének legjobb eredményét értük el. Mindezt nem érdemtelenül, mert végig kiegyensúlyozottan, jól futballoztunk a bajnokságban, kulcsfontosságú mérkőzéseket sikerült megnyernünk. Gólra törő, jó támadójátékot játszottunk, amit a lőtt gólok száma bizonyít. Van némi hiányérzetem a szezon kapcsán. Mégpedig a kupaszereplésünk, mert szerettünk volna a főtáblára kijutni, amihez úgy érzem, karnyújtásnyira voltunk. Azonban nem vagyunk telhetetlenek, mert visszakaptuk az élettől, és kárpótol minket az utolsó fordulóban megszerzett fényesebbik érem megszerzése, ami bearanyozta szezonunkat és nagyon boldoggá tett minket. 

– Voltak-e problémák a bajnokság folyamán? 
– Nem kellett szembenézni nagy problémákkal, ezért is tudtunk végig stabilak maradni. Talán ha említeni kell valamit a szerda-szombat játékritmus okozott némi nehézséget, ami egy idő után nagyobb fáradságot és több sérülést eredményezett a bajnokság vége felé. 

– Kikkel volt elégedett, mely csapatrész nyújtotta a legjobb teljesítményt? 
– Úgy gondolom, igazi csapatként működtünk pályán belül és kívül egyaránt. A rutin és a fiatalság jól működött. Hátul Földi, Baranyi, Széles Balázs, Benécs, a középpályán Káposzta, Bartal, míg a támadósorban Széles Gábor vezényelte a fiatalokat. Dicséret a támadószekciónak a 83 rúgott gólért, ebből Szita Bence 31 gólt szerzett, mellyel gólkirály lett. Védőinknek is jár a kalapemelés, mivel a harmadik a legjobb mutató a miénk kapott gólok tekintetében. Tizenhárom játékosunk szerzett gólt, ami mutatja a csapatunk erősségét, kreativitását. Tehát mindenkinek csak gratulálni tudok az egész éves hozzáállásához és játékához. 

– Kik segítették a csapat munkáját? 
– Gál Tibor elnöknek sokat köszönhetünk, aki profi munkát végez. Továbbá remek emberek segítenek, állnak a csapat mellett. Többek között Szalai István, Hegedűs Pál, Feranecz Róbert, Nagy Zoltán, Csór Gyula, Cseri Péter, Pálok Péter, Vargáné Szatmári Ilona és a szurkolók.s 

– Mikor kezdik a felkészülést, mik lesznek a fő feladatok? 
– A felkészülést július másik felében kezdi el a csapat edzőmérkőzésekkel. Főbb feladatunk a csapat egybetartása, valamint a jó kollektíva és csapategység megtartása. 

Huszonöt éve alakult az egyesület | Az Unicum FC Mohora 1997-ben, vagyis 25 éve alakult meg. A színe kék-fehér lett. Fennállása óta az együttes a megyei III. osztályban három bajnoki címet (2000–2001, 2003–2004, 2014–2015), továbbá két második (2004–2005, 2008–2009) és három harmadik (2002–2003, 2010–2011, 2013–2014) helyezést ért el. Az első bajnoki cím megszerzésekor nem indultak magasabb osztályban, majd a második után, a Nógrádkövesddel együtt egy idényt a megyei II. osztályban játszottak, s mellette a második csapatuk a harmadik vonalban volt. A harmadik aranyérem kivívását követően feljebb léptek a megyei II. osztály Nyugati csoportjába, ahol négy évadot töltöttek. Itt a 2018–2019-es évadban a második helyen zártak, és a megyei I. osztályban folytatták, ahol elsőként nyolcadik, majd hetedik helyen zártak. Aztán a 2021–2022-es évadban eddigi legjobb eredményüket érték el a kivívott második hellyel. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában