Filmhíradó

2022.05.13. 10:43

Új csúccsal avatta fel az atlétikai csarnokot a salgótarjáni magasugró (videó)

Új sportlétesítményként mutatta be 1972-ben a Filmhíradó a Budapesti Olimpiai Csarnokot, amelyet atlétikai versennyel avattak fel.

B.L.

Komka Magdolna

Az összeállítás szerint az olimpiára készülő atléták kitűnő rekortán pályán vetélkedtek egymással. Bemutatták a 180 méter kerületű körpályán versenyző közép- és hosszútávfutókat, valamint ahogy összemérték erejüket a nehéz emberek. Az ugrók sem maradhattak ki, hiszen "a rugalmas pálya kedvez a távolugróknak, és a rúdugróknak is van hol gyakorolniuk". 

A salgótarjáni Komka Magdolna sem maradt ki a versenyzők bemutatásából, az SKSE magasugrója 182 centivel új magyar fedettpályás csúcsot állított fel az avató versenyen.

Komka Magdolna rövid, ám annál sikeresebb magasugró pályafutása során négyszer nyert magyar bajnokságot, a mai napig az ő nevéhez kapcsolódik a megyecsúcs (idén júniusban lesz négy évtizede) és két olimpián is a salgótarjáni színeket képviselte. Az olimpiai bajnok kalapácsvető Zsivotzky Gyula (1937-2007) özvegye, a háromszoros olimpikon többpróbázó Zsivóczky Attila édesanyja a mai napig a sport közelében maradt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában