atlétika

2019.11.27. 13:49

A salgótarjáni magasugró is kiállt a vébé mellett

Korábban az SBTC legendája, a kétszeres olimpikon Mecser Lajos is kiállt a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság gondolata mellett, ezúttal a “sesés” Zsivotzkyné Komka Magdolna is megosztotta gondolatait.

B.L.

Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere feltételekhez kötné a rendezést, így kérdésessé vált, hogy Magyarországra kerülhet a világ egyik legnagyobb sporteseménye.

A két olimpiára is kijutó egykori magasugró, Zsivotzkyné Komka Magdolna szerint is kár lenne elvetni egy ekkora lehetőséget.

- Az atlétika a sportok királynője. Úgy gondolom, alázattal, megbecsüléssel, királynőhöz méltóan kellene fogadnunk egy atlétikai vébé megrendezésének lehetőségét. Nem hagyhatjuk a világ harmadik legrangosabb versenyétől megfosztani a sportot szerető embereket. Nem hagyhatjuk megfosztani az élsportoló atlétáinkat, hogy hazai pályán, hazai közönség előtt bizonyíthassák eredményességüket. Nem foszthatjuk meg a magyar ifjúságot annak lehetőségétől, hogy méltó példaképeket tudjanak maguk elé állítani. Nem hagyhatjuk az atlétika társadalmat megfosztani attól, hogy végre legyen egy bázisa a sportágnak. És nem foszthatjuk meg az amatőr sportolókat egy csodálatos, zöldövezeti szabadidő parktól – mondta a négyszeres magyar bajnok ugró.

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában