Labdarúgás

2022.04.25. 20:34

Magabiztosan diadalmaskodott idegenben a BVSE – Döntetlent játszott az SBTC

A harminckettedik forduló mérkőzéseivel folytatódott vasárnap az NB III. osztály csoportjainak megmérettetése.

Langa Attila / Hegedűs Henrik

Döntetlent játszott az SBTC (feketében)

Forrás: NMH/Hüvösi Csaba

NB III. osztály, Keleti csoport, 32. forduló:
Salgótarjáni BTC – Füzesgyarmati SK 0–0
Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 260 néző. 

Vezette: Újhelyi T. (Balla L., Elek B.)

SBTC: Szalay – Érsek (Constantino, 88.), Gazdag, Szabó, Orosházi (Boros, 46.) – Bakos, Köböl, Kócsa (Filkor, 63.), Sárközi (Tarlósi, 46.), Nagy – Csifó (Gyetvai, 73.). Vezetőedző: Vizteleki János.

Füzesgyarmat: Fildan – Nagy, Oltean, Pataki, Hussein – Bukor (Tóth, 79.), Achim, Cigan, Popescu, Bartók (Pohl, 71.) – Lippai. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Sárga lap: Bakos, Kócsa, Csifó, ill. Nagy. 

Jók: Csifó, Gazdag, Bakos, Érsek, Szalay, ill. Bukor, Cigan, Oltean, Lippai.

A hazai együttes kezdte jobban a találkozót, és sikerült is helyzeteket kialakítaniuk, amelyeket sorra elhibáztak. Az első játékrész feléhez érkezve kezdtek ébredezni a vendégek és ők is egyre inkább veszélyt jelentettek a salgótarjáni kapura, de egyik félnek sem sikerült betalálnia. A fordulást követően kiegyenlített játékot láthattak a Szojka Ferenc Stadionba kilátogató szurkolók, sőt voltak a mérkőzésnek olyan periódusai, amikor a füzesgyarmatiak domináltak.

Az összecsapás hajrájában rákapcsolt a Stécé, és akár a három pontot is otthon tarthatták volna, de az egyes asszisztens „érdekes módon” ezt az elképzelést nem támogatta. Az utolsó pillanatokban Boros szélről beadott labdájára Tarlósi érkezett és csúsztatta fejjel a kapuba, de az említett asszisztens lest jelzett. Ezt követően csupán a mezőnyben folytatódott a küzdelem, és le is pergett a hátralévő idő.
Összességében egy igazán döntetlen szagú mérkőzésen igazságos pontosztozkodás született, de a hazaiak közelebb álltak a három pont megszerzéséhez.

Vizteleki János, az SBTC vezetőedzője: – Jól kezdtük a mérkőzést, amelynek köszönhetően a szervezetten védekező ellenfelünkkel szemben, tudtuk is irányítani a játékot. A fordulás után jobban játszottak a vendégek, de nekünk is akadtak lehetőségeink. Szereztünk egy lesgólt, amelyről nem tudok véleményt mondani, hiszen nem voltam vonalban, de ha igazságos is a döntetlen, azért jó lett volna megnyerni a mérkőzést.

NB III. osztály, Közép csoport, 32. forduló:
FC Dabas – Balassagyarmati VSE 1–5 (1–5)
Dabas, Wellis Sportpark, 150 néző. 

Vezette: Szigetvári M. (Perák A., Gergely M.)

FC Dabas: Hermány – Lévai, Dudás, Molnár, Márton (Csomós 36.) – Kiss Á. (Talapka 77.), Erős – Domokos, Pusztai (46.), Kovács P. (Ágoston 46.) – Németh (Czili 57.). Sportigazgató: Fehér Ádám.

BSE: Iváncsics – Király O. (Tóth O. 46.), Koszó, Benkő-Bíró, Király Á. – Kovács D., Ferkel, Gergely, Nyilas – Csiki (Kis G. 57.), Nagy Tamás (Mátyás T. 76.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Gólok: Pusztai (7.), ill. Kovács D. (2 – 13., 45.), Csiki (19.), Kiss Á. (öngól 34.), Gergely (38.). Sárga lap: Domokos, ill. Ferkel. Jók: Pusztai, ill. Benkő-Bíró, Kovács D., Gergely, Nagy Tamás, Csiki.

Harcosan, elszántan, támadó szellemben lépett pályára a dabasi alakulat, és alaposan ráijesztettek a vendégekre. Bal oldali szögletet követően egy kapu előtti kavarodásban Németh az alapvonalról visszagurított, és Pusztai közelről kilőtte a rövid alsó sarkot. Nem sokáig örülhettek azonban a vezetésnek a hazaiak, Benkő-Bíró remekül ívelt a védelem mögé, Kovács Dániel a jobbösszekötő helyén kilépett, és elpörgette a labdát a kifutó Hermány mellett.

Nem telt bele hat perc, növelte előnyét a BSE: Csiki egy kiugratást követően talált a dabasi kapuba. Nem sokkal később ugyanőt indította a jobb oldalon Nagy Tamás, a csatár a tizenhatoson belül csinált egy visszahúzós cselt, megcélozta a hosszú sarkot, a visszafutó Kiss azonban beleért a lövésbe és lábáról a hálóba hullott a labda. Öngól! A félidő hajrájában tovább mattolta a Pest megyeiek hátsó alakzatát az Ipoly-parti együttes. Előbb Nagy Tamás középre ívelését Gergely 18 méterről pompás mozdulattal emelte a hosszú felső sarokba, majd Kovács villant újra, beállítva a későbbi végeredményt.

A második félidőben jelentősen alábbhagyott a mérkőzés színvonala, a Dabas hiába erőlködött a szépítésért, míg a nógrádi gárda nagy előnye tudatában már kevésbé erőltette a gyors ellentámadásokat.

Fehér Ádám, az FC Dabas sportigazgatója: – Jól kezdtük a mérkőzést, megszereztük a vezetést, majd érthetetlen módon rúgattunk öt gólt az ellenféllel.
Nagy Tibor, a BSE vezetőedzője: – Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Azt azért még el kell fogadtatnom a fiúkkal, ha még tovább növelhetjük a különbséget, tegyünk is érte, ne elégedjünk meg a pillanatnyi eredménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában