Fiatal sportoló

2022.03.17. 16:02

Menekültként sem adja fel az álmait, Nógrádban folytatja a 14 éves ukrán focista

Az elmúlt hetekben több, az ukrajnai háború elől menekülő család, szülők és gyerekek érkeztek Nógrád megyébe. Köztük van egy tizennégy éves fiú is, akinek nem csak az otthonát, a barátait, hanem az eddigi futballkarrierjét is a háta mögött kellett hagynia, pedig a labdarúgás nagyon fontos az életében. A fiatal sportoló segítségére sietett az NB III-as Balassagyarmat mellett működő utánpótlás-egyesület.

Langa Attila

Pénteken lesz az első edzése Balassagyarmaton, a korosztályos csapatban Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője napról napra beszámol arról az elképesztő mértékű összefogásról, mely Nyugat-Nógrádban is tapasztalható a menekültek fogadása kapcsán. Csütörtökön reggel a képviselő a helyi önkormányzatok pozitív hozzáállásáról írt a Facebook-oldalán, konkrét példaként pedig megemlítette, hogy „a Terényben elhelyezett család 14 éves fiúgyermeke nagyon jól focizik, ezért az önkormányzat felvette a kapcsolatot a balassagyarmati futballklubbal, és a fiatal játékos nem hivatalosan leigazolva ugyan, de náluk folytathatja az edzést a család itt tartózkodásának idejéig”.

Mint megtudtuk, a BSE Palóc Farkasok USE karolta fel a fiatal játékost. A balassagyarmati egyesület technikai igazgatója, Jelen István beszélt portálunknak a részletekről.

Az egyesületünk elnökhelyettese, Barna János keresett meg azzal kapcsolatban, hogy egy kéréssel fordultak hozzá. Tájékoztatott, hogy egy Ukrajnából menekült család Terényben lett elszállásolva, és a fiatal fiúgyermekük szeretne focizni

 – mondta érdeklődésünkre a technikai igazgató. Hozzátette: természetesen rögtön igent mondtak, mert szeretnék segíteni a későbbiekben is azokat a fiatalokat, akik továbbra is futballozni akarnak, attól függetlenül, hogy az otthonukat el kellett hagyniuk.

A fiatal ukrán labdarúgó nem igazolt játékosként, de péntektől részt fog venni az edzéseken, továbbá a többiekhez hasonlóan mindenen felszerelést is biztosítunk a számára. Emellett, ha lesz kedve, szívesen látjuk őt a bajnoki mérkőzéseken, amelyek egy-egy alkalommal jó kikapcsolódási lehetőséget is szolgáltathatnak a számára 

– mondta a sportvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában