Salgó Rally 2022

2022.03.17. 14:42

Jövő hétvégén Salgótarjánba várják a ralisport szerelmeseit

Szombaton Orfűn és környékén kezdődik meg a hazai ralis szezon, jövő hétvégén, azaz március 25. és 26 között pedig Salgótarjánban és környékén folytatódik az idény.

MTI/NOOL

Salgó Rally 2021

Forrás: NMH Archívum

A szombaton sorra kerülő Orfű-ralival kezdődik meg hivatalosan a magyarországi ralis idény, de az eseményen csak a Rally2 és a Rally3 kategória indulói versenyeznek, az élvonalba tartozó, vagyis a Rally1-es párosok tesztelésre használhatják a viadalt.

A Mercarius országos ralibajnokság első futamát, a Salgó Rallyt jövő hétvégén rendezik majd Salgótarjánban és környékén, azonban az abszolút élmezőny tagjai közül többen is beneveztek az orfűi versenyre, hogy tesztelni tudják a technikát. Közülük is talán a legnagyobb név a 2020-ban kategóriagyőztes, 2019-ben a nyíregyházi Európa-bajnoki futamot megnyerő Turán Frigyes, aki az idén régi-új navigátorával, Farnadi Ágnessel vág neki a bajnokságnak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában