Atlétika

2022.03.26. 15:48

Bajnoki címet ért a gyarmati atléta hatalmas dobása

Szombathelyen rendezték meg a téli dobó bajnokságot, U18-ban egy balassagyarmati bajnoki cím is született, hamarosan a válogatottban is bemutatkozhat.

B. L.

Imre Roland (Vitalitás SE) a bajnoki dobogó tetején

Forrás: Beküldött fotó

A Vitalitás SE dobói évek óta zord körülmények között készülnek. Jelenlegi legjobbjuk, Imre Roland dobásainak útjába például egy hatalmas fa áll 60 méternél, így sokszor csak versenyen derül ki, mekkorát is dob valójában.

Most Szombathelyen ez az eredmény éppen akkora lett, hogy új egyéni csúcsot és bajnoki címet ért, illetve az U18-as világranglista tetejére repítette a sportolót.
Fábián Gábor tanítványa négy és fél éve csöppent bele az atlétika világába a Szabó Lőrinc Általános Iskola akkori igazgatója révén, aki később az edzője is lett. Korábban a négy kilogrammos szerrel bajnoki ezüstéremig jutott, és 69,98 méterrel tartja a megyecsúcsot, míg tavaly az öt kilós szerrel harmadik lett a bajnokságon, itt 71,17-tel őrzi a megyecsúcsot.

Számítottam az első helyre, hiszen a korcsoportban az idősebb évjárathoz tartozok, valamint bíztam a tudásomban. Szeretném a nyári országos bajnokságot is megnyerni, illetve a Jeruzsálemben rendezendő korosztályos Európa-bajnokságon is a dobogót célzom majd meg július elején - értékelt Roland.

A gyarmatinak már korábban teljesítette a kiküldetési szintet, ami 69 méter volt. Tavaly az ifi Eb-re is megvolt neki a szint serdülőként, de akkor csak ketten mehettek a kontinensviadalra, és Rolandé volt a harmadik legjobb idő az országban.

Visszatérve a bajnokságra, Csernyik Benjámin első két bemelegítő dobásával messzebbre hajította kalapácsát, mint a következő hat sorozatban, de így is sikerült több mint két méterrel megjavítania az egyéni csúcsát. Péter Dorina sorozatról-sorozatra javítva az eredményén sikerült megközelítenie tavaly felállított legjobbját.

A Vitalitás SE dobóinak eredményei: U18 kalapácsvetés. Lányok (7 induló, 3 kg): 6. Péter Dorina 40,22 méter. Fiúk (6 induló, 5 kg): 1. Imre Roland 73,62 … 6. Csernyik Benjámin 44,06.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában