Labdarúgás

2022.01.10. 14:36

Lépésről lépésre halad előre a Palotási SE csapata

A megyei I. osztályban szereplő Palotási SE csapata az ötödik helyen fejezte be a 2021–2022-es bajnokság őszi szezonját. A szereplésről és a tervekről a csapat vezetőjét és az egyesület elnöke nyilatkozott portálunknak.

Balogh Tibor

Palotási SE csapata (hátsó sor, balról): Szabó Mihály egyesületi elnök, Bódis Barna edző, Mladoniczki Dániel, Kotasz Gergő, Hegedűs Dávid, Dankó Roland, Kotasz Erik, Tóth Máté, Szabó Iván Rajmund, Hadrik Dávid, Kajzinger Erik, Lánczi Imre főrendező. Középső sor: Ocsovszki Adrián, Hepp Dominik, Fera Márk, Török Máté, Duhonyi Kristóf, Veres Tamás. Első sor: Jambrich Mózes, Jambrich Illés, Kurcsik Gergő, Jambrich Sámuel, Jambrich Benjámin, Sipos Bence, Szlobodnyik Bence. A képről hiányzik: Farkas Alex

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Illes_Gy.

A szereplésről először Bódis Barnát kérdeztük, aki 2021 júliusától irányítja a csapatot.

Milyen célokat jelöltek meg a csapat számára? 
– A bajnokság előtt azt határoztuk meg, hogy a végelszámolásnál a 3–5. hely egyikét szerezzük meg. 

– Miként értékeli az együttes szereplését? 
– Az őszi szezon elején még nem tudtuk az eltervezett játékunkat úgy játszani, ahogy azt elképzeltem, de a szezon közepétől már kialakult a csapatunkra jellemző dinamikus támadófutball. Mindenképpen pozitívan értékelem, hogy élvezik a támadófutballt a játékosok, és így talán a nézők is izgalmasabb mérkőzéseket láthatnak. Összességében folyamatos fejlődésben vagyunk, ami örömmel tölt el. 

– Voltak-e problémák a bajnokság folyamán? 
– Én inkább kihívásnak nevezném a probléma szóval azonosított helyzeteket, és ezek a kihívások adnak napról napra új energiát számomra. Folyamatosan, lépésről lépésre haladunk. 

– Kikkel volt elégedett, mely csapatrész nyújtotta a legjobb teljesítményt? 
– Minden játékos és csapatrész megpróbálta a maximumot nyújtani, így egyre eredményesebben funkcionálnak egyénileg és csapatrészként is. 

– Kik segítették a csapat munkáját? 
– Palotás Község Önkormányzata, az egyesület vezetősége és az egyesület önkéntes munkatársai, a támogatók. Végül, de nem utolsósorban, a fantasztikus szurkolóink. 

– Mikor kezdik a felkészülést, mik lesznek a fő feladatok? 
– A munkát január 12-én kezdjük el. A fő feladatok közé tartozik az aerob és az anaerob kapacitás növelése a labdarúgóknál párhuzamosan a játékhelyzetek megfelelő megoldásainak gyakorlásával. Részt veszünk az MLSZ Heves Megyei Igazgatóság által szervezett Téli Kupasorozaton, de ezenfelül még játszunk Jász-Nagykun-Szolnok megyei és Heves megyei első osztályú csapatokkal is a felkészülés alatt. 

Az egyesület elnöke elégedett az elért eredménnyel

A szereplésről és a tervekről megkérdeztük Szabó Mihályt, az egyesület elnökét is. 
– Az új bajnokságra való felkészülést öt új játékossal és új szakemberrel, Bódis Barna A licences labdarúgóedzővel kezdtük meg – kezdte Szabó Mihály. – A leköszönő Jele Zoltánnak köszönjük a munkáját és a jövőben is számítunk rá. Az ősszel az edzéseken való részvétel jó volt, hiszen 16-18 játékos rendszeresen részt vett a foglalkozásokon. Ennek ellenére a kezdés nem úgy sikerült, ahogy terveztük – különösen a szécsényi vereség volt fájó –, tudjuk, hogy ahhoz idő kell, amíg a játékosok és az edző megismeri egymást. Az új impulzusok, edzésmódszer befogadására kell egy kis idő. Összességében elmondhatom, hogy valamennyi csapatnak méltó ellenfelei voltunk, és a célkitűzést teljesítettük az ősz folyamán. Pozitívum, hogy a keretben tizenkettő helyi vagy Palotáshoz kötődő labdarúgó található. Köszönöm mindenkinek, aki valamilyen formában segítette az egyesület munkáját. 

– Milyen munkálatok zajlottak a létesítményben és mik a tervek? 
– Az ősszel sikerült az új kispadokat beállítani, és végre folytatódik az utánpótlás-öltöző építése. A tetőtéri falazat és a vasbetonkoszorú elkészült, a falszerkezet megerősítésre került. Tavasszal a tetőszerkezet is elkészül és folytatódhatnak a belső szakipari munkák. Terveink között szerepel az öltöző befejezése után egy Dél-Nógrádi Utánpótlás Központ kialakítása. Szeretnénk egy műfüves labdarúgópályát építeni, a jelenlegi betonlelátót korszerű lelátóra cserélni. Palotás Község Önkormányzata középtávú sportfejlesztési koncepciójában szerepel a sportiskolaszerű körzeti labdarúgóképzés megvalósítása. A rövidesen átadásra kerülő felújított, bővített és tornateremmel ellátott általános iskola adhatja ehhez a megfelelő alapot. A térségben lévő intézményekkel bővíteni szeretnénk az együttműködést a megfelelő utánpótlás biztosítása és a tehetséges labdarúgók egyesületbe való irányítása céljából. A Bozsik-programba szeretnénk a jövőben újabb csoportokat bevonni és a déli térségben biztosítani számukra a tornákat és fesztiválokat. 

– Ebben az évben ünneplik az egyesület fennállásának 70. évfordulóját. 
– Igen, melyet szeretnénk méltóképpen megünnepelni. Sikeres pályázat esetén fotókönyvet szeretnénk kiadni az elmúlt hét évtized eseményeit megörökítő fotókból. Bízom abban, hogy sikerül az öltöző befejezése, és az átadáshoz kapcsolódva egy egész napos sportprogramot szerveznénk. Remélem, hogy a terveink nagy része megvalósul és ebből nemcsak Palotás sportolói, hanem a térségben élő fiatalok is profitálnak. 
 

A számok tükrében

5. Palotás 13 6 4 3 32–16 22 
Mérkőzésről mérkőzésre 
1. forduló: Nőtincs–Palotás 1–1. 

2.: Palotás–Diósjenő 3–2. 

3.: Szécsény–Palotás 2–1. 

4.: szabadnapos 

5.: Bánk-Dalnoki Akadémia–Palotás 2–0. 

6.: Építők KC–Palotás 3–3. 

7.: szabadnapos 

8.: Érsekvadkert–Palotás 1–2. 

9.: Palotás–Berkenye 4–0. 

10.: Szendehely–Palotás 3–7. 

11.: Palotás–Unicum FC Mohora 0–0. 

12.: Karancslapujtő–Palotás 0–3. 

13.: Palotás–Héhalom 7–0. 

14.: Mátraterenye– Palotás 1–0. 

15.: Palotás–Pásztó 1–1. 

Gólszerzők 

8 gólos: Tóth Máté

6 gólos: Jambrich Sámuel János, Török Máté

5 gólos: Ocsovszki Adrián

2 gólos: Hegedűs Dávid, Szabó Iván Rajmund

1 gólos: Duhonyi Kristóf József, Jambrich Illés, Varga Marcell (Érsekvadkert, öngól)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában