Asztaltenisz

2021.12.28. 07:00

Egyre több rutint szereznek a szécsényi asztalteniszezők

Az Extra Ligától egészen a megyei-bajnokságig indítanak csapatokat a szécsényi asztaliteniszezők.

Szenográdi Ferenc

Kuris Kitti az asztalnál. Ő az egyik legtehetségesebb fiatal szécsényi játékos

Forrás: Archív fotó: NMH

Fotó: NMH

Dr. Harik Ferenc 2000-ben került Szécsénybe. Az NB II.-es asztaliteniszező még egy ideig visszajárt Sajószentpéterre a csapatába játszani, de minden vágya az volt, hogy Szécsényben is legyen egy jó színvonalú asztaliteniszélet. A településen megalakította a Szerva Asztaliteniszező Egyesületet, amelynek ő lett az elnöke, edzője, játékosa, valamint a mindenese. Ezt a szerepkört 2018-ig töltötte be, amikor a Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke lett. Tőle dr. Pintér Sándor vette át az egyesület életének irányítását, de továbbra is játékos-edző és elnökhelyettes maradt. 


Az egyesület megalakulásának évében, 2007-ben a játékosok id. Harik Ferenc, dr. Harik Ferenc, Borik Albert, dr. Pintér Sándor és Szőlősi Miklós neveztek a magyar bajnokságba, amit megnyertek. Feljutottak az NB III.-ba, és tudták, hogy a meglévő játékosállomány felkészültsége kevés lesz a magasabb osztályban, és a kiadások is megnőnek. Dr. Harik Ferencnek és dr. Pintér Sándornak sikerült ügyüknek megnyerni azt a fővárosi dr. Sziklai Attilát, aki korábban asztaliteniszezett és iskolatársa volt dr. Pintér Sándornak. Szponzorálásának köszönhetően új játékosok kerültek az egyesületbe, és a csapat évről évre feljebb jutott, egészen a legmagasabb osztályig, az Extra Ligáig. 
A sportegyesület a 2020–21-es bajnoki évben a különböző osztályokban öt csapattal vett részt. Az Extra Ligában bejutottak a legjobb négy közé, ahol az első mérkőzésüket megnyerték, de a végső, döntő játszmában – a tavalyi bajnok – a pécsiekkel kerültek össze, amit elveszítettek. Így összességében a második helyen végeztek, ami azt jelenti, hogy az ország második legjobb csapata lettek, ami elismerést jelent az egyesületnek, a városnak és a megyénknek is. Az NB I.-ben részt vevő játékosok a tabella élén végeztek. Az NB III.-as csapat dobogós helyezést ért el. A megyei bajnokságban két csapattal vettek részt, közülük az egyik dobogós helyezést szerezett, míg a másik – amelyben fiatal utánpótlás-játékosok szerepelnek – az ötödik helyen zárta a szezont. 


A nyáron több kiváló játékos távozott az egyesületből: Jakab János, Molnár Krisztián, Szita Márton. Az ősszel elkezdődött bajnoki évben a három legmagasabb osztály mellett – Extra Liga, NB I., NB II. – a megyei bajnokságban két csapatuk szerepel. A távozott játéko­sok miatt szerényebben teljesítenek a bajnokságban, hiszen az extraligás csapatba többnyire a volt NB I-es keret játékosai kerültek fel, és jelenleg a tabella végén állnak, de céljuk a bennmaradás. A játékosok Bátorfi Zoltán – aki az elmúlt szezonban is a legmagasabb osztályban játszott –, valamint az NB I.-ből előbbre lépők: Podpinka Gábor, Dr. Bohács Gábor, Nagy Miklós Attila. A játékosoknak szokni kell a magasabb légkört, de szeretnének egyre jobb teljesítményt nyújtani. Az NB I.-es és a II.-es csapatuk a tabella második felében helyezkedik el. A megyei bajnokságban szereplő gárdáik közül az egyik dobogós helyen áll, a másik – amelyet utánpótlás-játékosok alkotnak – a tabella második felében foglal helyet. Náluk a cél a rutinszerzés és a folyamatos bajnoki játékhoz való alkalmazkodás. 


Az edzéseket és a mérkőzéseket továbbra is a Páter Bárkányi János Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tornatermében tartják. 
Az egyesület fiatal, tehetséges játékosai közül meg kell említeni Kuris Kittit, aki Debrecenben az NB I.-es női csapatban is játszik, míg a Szécsény csapatában az NB II.-ben is már többször asztal mellé állt. Sokat fejlődött a fiúk közül Stoff Henrik, aki a megyei bajnokságban szereplő csapat állandó tagja, de már az NB II.- ben is bemutatkozott. További reménységeik még Oravecz Tünde és ifj. Harik Ferenc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában