Labdarúgás

2021.12.01. 17:00

Csodás ajándékot kaptak a fiatal ipolytarnóci focisták

A Diósgyőri VTK adományozott felszerelést a napokban az újonnan megalakult U13-as labdarúgócsapatnak Ipolytarnócon.

Langa Attila

Az utánpótlás játékosok fel is próbálták az új felszerelést

Forrás: NMH

Fotó: L.A.

A Diósgyőri VTK együttesének képviselői jótékony céllal látogattak Ipolytarnócra a minap, ugyanis az újonnan megalakult U13-as csapatnak hoztak mezeket és egyenmelegítőt, ezzel is jobb körülményeket teremtve a fiataloknak.

Ipolytarnóc község polgármestere, Gál István elmondta, hogy a település fiataljai számára egy igen jó lehetőség, hogy focizhatnak. A sportegyesület hozzávetőleg hatvanéves fennállása alatt folyamatosan nevezett felnőttegyüttest a megyei bajnokságokba, bár az elmúlt közel húsz esztendőben csak a megyei III. vonal pontvadászatában indultak a fiatalok hiánya miatt.

Most a felnőtt gárda szerette volna vállalni az egyel magasabb osztály megmérettetéseit, amelynek feltétele egy utánpótlás csapat indítása. Ipolytarnócon U19-es csapatot nem tudnának még most sem megszervezni, de az újabb szabályok értelmében az U13-as korosztály is lehetőséget biztosít a magasabb osztályba vágyó együttesek részére.

Baráti légkörben adták át az új mezeket és egyenmelegítőt a fiataloknak
Fotó: L.A. / NMH

Az ipolytarnóci U13-as csapat kialakítása nem volt könnyű feladat a polgármester szerint, hiszen még mezük sem volt, amelyben a településen élő Sisa Tibor – elismert labdarúgóedző – volt a segítségükre, a játékosok igazolásának kiváltását az önkormányzat önerőből finanszírozta, a megmérettetések helyszínére a Máltai Szeretetszolgálat segítségével jutottak el a gyerekek, míg a versenynapokra elkészített szendvicsekre és üdítőkre a felnőttcsapat tagjai adták össze a pénzt.

A csapat egy fiatal vezetőedzőt is kapott ifj. Stark János személyében, akinek a keze alatt folyamatosan kapják meg a szakmai képzést a fiatalok.

A napokban Sisa Tibor közreműködésével a Diósgyőri VTK adományozott három garnitúra szerelést, továbbá egyenmelegítőt az ipolytarnóci fiataloknak. Az ajándékokat Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója, valamint az utánpótlásképzés felső korosztályainak szakmai vezetője, illetve a korábbi magyar bajnok és többszörös válogatott játékos, Komlósi Ádám adták át.

Az utánpótlás játékosok fel is próbálták az új felszerelést
Fotó: L.A. / NMH

Az összejövetelen Sisa Tibor egy kis motivációs videóval készült a gyerekeknek, amellyel szerette volna ösztönözni őket a céljaik eléréséhez vezető úton, az elengedhetetlen kitartásra és akaratra.

Ezt követően Benczés Miklós is biztató szavakat intézett a fiatalokhoz, amelyet követően átadták a mezeket és az egyenmelegítőket, mosolyt varázsolva ezzel az ipolytarnóci U13-as játékosok arcára, akiknek nagy része nehéz körülmények közt él.

Gál István mindenki nevében köszönte meg a Diósgyőri VTK vezetőinek ezt a számukra igen hatalmas segítséget, valamint Sisa Tibornak a hatékony közreműködését. Bíznak benne, hogy ez a jó kapcsolat hosszú távon is megmarad, és a játékosok nemcsak büszkén viselik majd a kapott mezeket, de eredményesek is lesznek a viselésükkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában