ökölvívás

2021.11.19. 13:25

Két bajnoki címet szereztek a Nógrád megyei ökölvívók

A minap Egerben rendezték meg a serdülők, juniorok és felnőtt nők országos bajnokságát, ahonnan a Nógrád megyei ökölvívók sem hiányozhattak.

Bakos László

Az Salgó Boksz SE érmesei és edzői az Egerben rendezett viadalon

Fotó: Beküldött

A Salgó Boksz SE (SBSE) öt serdülőt is a szorítóba küldött a többnapos bajnokságon. Botos Tibor vezetőedzőnek Oláh Gergő segített a sarokban, aminek meg is lett az eredménye, hiszen két arany- és két bronzéremmel térhettek haza.

A 36 kilós Csemer Anna egyből a döntőben kezdte meg a szereplést, ahol egy szívós soproni ellenfél várta. Anna rosszul kezdett, de felbátorodott, a második menetet már egyértelműen irányította, végül 4:1-es sikerrel szerezte meg a bajnoki címet.

– Jól bokszolt, ügyesen elhajolgatott az ellenfele ütései elől, megcsinálta, amit kértem tőle. Szép jövő áll még előtte – mondta Botos Tibor.

Oláh Balázs 80 kilós súlycsoportjában négyen indultak. A tarjáni az elődöntőben fegyelmezetten, taktikusan bokszolt, a bal felütései és a jobb horgai is rendre ültek, így egyhangú pontozással jutott döntőbe. A fináléban az első menet az övé volt, a másodikban pedig ahogy eltalálta ellenfelét, az rosszul lépett, megsérült a bokája, így a salgótarjáni nyakába került az aranyérem.

Danyi Nikolasz a 36 kilósok között az elődöntőben kezdett. Nem ijedt meg jóval magasabb ellenfelétől, aki azonban már az első menet közepén lezárta az összecsapást, Nikolasz így bronzzal vigasztalódhatott. Ilyen érem jutott Oláh Bálintnak is, aki hosszú kihagyás után a 90 kilósok között versenyzett, de az elődöntőben nem találta az ütőtávot. A 60 kilós Botos Károly rutinos ellenféllel szemben maradt alul, ő érem nélkül zárt.

Az Salgó Boksz SE érmesei és edzői az Egerben rendezett viadalon
Fotó: Beküldött

Az SBSE egyébként a nemzetközi Eger Kupán melegített a bajnokságra, csakúgy, mint a bátonyterenyei Hranek Boksz SE. A Gál Gyula vezette serdülőalakulat tagjai közül Oláh Sándor (37 kg) megosztott pontozással kikapott a döntőjében. Berki Brendon a 66 kilósok között egyhangú pontozással nyerte az elődöntőjét, a fináléban pedig lengyel riválisát verte hasonló magabiztossággal.

A bajnokságra Brendon mellett Bárányi Krisztiánt nevezték még, ugyanabban a súly-, és korcsoportban. Az első napon Brendon első menetes TKO-val, Krisztián egyhangú pontozással ment tovább, az elődöntőben pedig egymással néztek farkasszemet. Krisztián vívó típusú, míg ellenfele egy erőszakosabb stílust képviselt, a bírók előbbit hozták ki győztesként 4:1 arányban. A fináléban a bátonyi 3:1-es vereséget szenvedett, így a dobogó második fokára állhatott.

Gál Gyula tanítványaival Egerben

Az Eger Kupán a harmadik nógrádi szakosztály, a zagyvapálfalvai Oláh Boksz SE is képviseltette magát. Oláh Kálmán tanítványai közül Krupa Renátó az 52 kilósak között indult, és egy bronzéremmel zárt.

– Renátó az elődöntőben három meneten keresztül harcolt, de ez nem volt elég a győzelemhez, többet kellett volna ütni – értékelt az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában