Európa-bajnokság

2021.06.12. 17:45

Így szurkolt Salgótarján az Európa-bajnokság nyitómérkőzésén – videó

Körbejártuk Salgótarjánt a labdarúgó Európa-bajnokság első napján, ahol többek között arról is megkérdeztük a szurkolókat, hogy mit várnak a magyar válogatottól.

Nool

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Pénteken 21 órakor a török és az olasz válogatott mérkőzésével megkezdődött a labdarúgó Európa-bajnokság, amelynek apropóján a város több pontján különböző meccsnézési lehetőséggel várták a szurkolókat.

Sokan választották a csoportos meccsnézést a város Fő terén, ahol a szórakozni vágyók egy óriási kivetítő előtt élhették át a közös szurkolás hangulatát, hideg sör és finom harapnivalók társaságában.

A szabadtéri nézőtér röviddel 21 után szépen lassan elkezdett megtelni, még az érkező felhők sem ijesztették el a vérbeli drukkereket.

A programra a legtöbben baráti társasággal vagy egyenesen családostul érkeztek, de olyan is volt, aki a párjával kísérte figyelemmel a mérkőzést. Természetesen a sportbarátok mellett olyan is akadt, aki nem a foci miatt, hanem inkább a társaság és a közösségi élmény kedvéért látogatott el a szabadtéri kivetítőhöz. A hangulatra sem lehetett panasz, egy-két vérbeli olasz drukkert annyira elragadtak az érzelmek, hogy egy-egy hibánál teli torokból káromkodott, majd a gólok után hangosan üvöltötte: „Hajrá Olaszország!”.

A Fő téren készülődik a közönség a nyitó meccsre
Fotó: H. M. / NMH

A főtéri kivetítőn kívül még két másik vendéglátóhelyre is ellátogattunk, ahol a szurkolni vágyók összeköthetik a kellemest a hasznossal, és egy jó pofa csapolt sör mellett plazma tévén nézhetik az Eb-találkozókat. Mindkét helyen nagyon sokan követték végig a történéseket, szabad hely szinte alig akadt és lelkesedésben sem volt hiány.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a nézők mit várnak a magyar válogatottól, a vélemények megoszlottak. Nem volt meglepetés, hogy a megkérdezettek nagy része kevés esélyt lát a nemzeti csapatunk pontszerzésére, ennek ellenére néhányan a negyeddöntőbe való továbbjutásra tippelek, míg volt, aki úgy saccolt, hogy a magyar válogatott a döntőig jut vagy Európa-bajnok lesz.

Azonban várakozások ide vagy oda, a válaszadók zöme az eredmények alakulásától függetlenül szívből fog a magyar csapatnak szurkolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában