euro 2020

2021.06.20. 18:28

4 alternatíva a foci-Eb helyett – próbáld ki ezeket a lehetőségeket, ha nem akarsz meccset nézni

Focilázban ég egész Európa, hiszen hosszas várakozás után elindult a 2020-as Európa-bajnokság. Így minden napra jut egy meccs, amin szurkolhatnak a nemzetek.

Nool

Szurkolók a meccsen

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Június 11-én a Törökország-Olaszország meccsel kezdődött meg a várva várt labdarúgó Európa-bajnokság. Innentől kezdve egy hónapig minden a fociról szól: a drukkerek a kocsmák teraszain és az utcákon is mámorban ünneplik a gólokat. Most összeszedtünk négy lehetőséget, amivel megúszhatod mindezt.

#1 Túrázzunk, menjünk ki a szabadba

Kevés olyan lenyűgöző táj van az országban, mint Eresztvény és környéke. Így nem meglepő módon, évről-évre több a turista a gyönyörű erdőkkel körülölelt lankánkon. A kirándulás és túrázás szerelmeseinek így egész évben célpontok lehetnek megyénk lenyűgöző helyei.

A környéken megújult az eresztvényi madárbirodalom is, ahová szintén megérni ellátogatni, ha a várakat vesszük célba. Eresztvény és környéke a Nógrád megyei turizmus egyik kincsesládája. A megyeszékhelytől nem messze található Novohrad-Nógrád Geopark a világ első határon átnyúló ilyen turisztikai központja, amely az UNESCO Globális Geoparkok hálózatának része.

#2 Főzzünk, süssünk

Amíg a televíziók foglaltak próbáljunk ki új recepteket. Ha a meccsre nem is vagyunk kíváncsiak, a szobában drukkolóknak kedveskedhetünk. Természetes, hogy a feszültség hatására a focirajongóknak elegendő „erősítőre” van szükségük. A nool.hu ezért összeszedett pár kiváló receptet, amit a meccsnapokon érdmes kipróbálni! Próbáld ki korábbi receptünket:

#3 Sportoljunk mi is!

Attól, hogy nézni nem szeretjük a focit, még sportolhatunk! Sokan még ugyan nem tértek vissza az edzőterembe, de ez nem azt jelenti, hogy a korlátozások alatt semmit sem tettek az egészségükért.

– Úgy vettem észre, hogy aki korábban is figyelt a testére és a táplálkozására, az nem hízott el a járvány hatására. Sokan otthon és a természetben is meglelték a módját, hogy edzéssel fenntartsák a korábbi fizikai állapotukat. Megyénk és Salgótarján környéke tele van remek adottságokkal, ha valaki nem a négy fal között szeretne edzeni – mondta a testépítő és életmód-tanácsadó, Kirschner Krisztián.

#4 Szerezzünk élményeket

A napokban megérkeznek a megszokottnál is jobban várt meleg nyári napok. Szűkebb hazánk strandjai júniustól várják a fürdőzőket és a kikapcsolódásra vágyókat.

A koronavírus-járvány lecsengésének köszönhetően június 1-jén újra megnyitotta kapuit a József Attila Művelődési Központ is, ahol a nyár folyamán számtalan szórakoztató szabadtéri programmal várja az érdeklődőket a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.

– Június 24-én megtartjuk az utóbbi évek egyik legkedveltebb nyári rendezvényét, a Szent Iván-éji programot. Ez alkalommal is máglyát gyújtunk a Fő téren, amit a tűzvarázslók tesznek majd még látványosabbá. A hangulatos estén a Nógrád Táncegyüttes közreműködésének köszönhetően táncház is lesz. A nap fénypontjaként pedig a Bon Bon zenekar – élén a salgótarjáni születésű Szolnoki Péterrel – lép színpadra – mondta el portálunk megkeresésére Balogh Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában