STaféta

2021.05.13. 11:29

Sikeresen vitték végig a váltóbotokat a salgótarjáni atléták

Kecskeméten rendezték meg az idei váltófutó országos bajnokságot, ahol a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) három stafétát is kiállított.

B. L.

Széles bázissal kell rendelkezni ahhoz, hogy egy klub egy szakágban és korcsoportban is fel tudjon mutatni négy-négy futót, és nevezhesse őket a váltóbajnokságra. Hosszú idő után a SAC is csatlakozni tudott a nagyszerű egyesületekhez, két sprint- és egy középtávfutó váltót is ki tudott állítani idén. A klub mellett a versenyzők számára is új terep volt a megmérettetés, ennek ellenére mindhárom négyes értékelhető eredményt ért el, és végigvitték a váltóbotokat.

Ami a 4x100-asokat illeti, az U14-es fiúk mindössze három tizeddel maradtak le a döntőről, míg az U16-os lányok váltásai bár nem voltak tökéletesek, így is remek idő alatt ment körbe a botjuk. A 4x800-asok is teljesítették, amiért érkeztek, legközelebb ők is tudni fogják, milyen időt lehet megdönteniük.

A SAC-os eredmények. 4x100 méter. U14-es fiúk, 2. időelőfutam: 6. Salgótarjáni AC (Tuska Bálint, Oravecz Kevin Patrik, Géczi Bálint, Kiss János Csongor) 55,74 mp. U16-os lányok, 2. időelőfutam: 7. Salgótarjáni AC (Kiss Dalma, Taliga Fruzsina, Tóth Luca, Kasza Luca) 54,20. 4x800 méter. U16-os fiúk (6 váltó): 6. Salgótarjáni AC (Vági Dániel István, Bajnai Máté, Majcher Levente, Papik Zétény Roland) 9:56,10 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában