kosárlabda

2021.04.24. 07:49

Van törleszteni valója az SKSE csapatának a pécsi akadémistákkal szemben

Az alapszakaszban mindkétszer elvérzett aktuális riválisával szemben az SKSE csapata.

NMH-összeállítás

A tarjániak (pirosban) elégtételt vennének riválisukon az alapszakaszbeli vereségekért

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

A vártnál lényegesen egyoldalúbb csatát vívott, s csalódást keltő három-nullás összesítéssel búcsúzott a Vasas Akadémia ellen az NB I./B-csoportos pontvadászat Piros-csoportjának negyeddöntőjében a Salgótarjáni KSE csapata, amely így a vágyott dobogós pozíciók helyett a folytatásban csupán az 5–8. helyek egyikének megszerzéséért csatázhat. A piros-feketék a rájátszás ezen szakaszában elsőként azzal az NKA Péccsel mérik össze tudásukat, amellyel szemben az alapszakaszban, nagy meglepetésre, mindkétszer alulmaradtak. A kuparendszerű párharc szombat kora esti, pécsi nyitó összecsapása kapcsán Dániel Tamással, a megyeszékhelyiek klubmenedzserével beszélgettünk.

– Milyen érzésekkel tekint vissza az idejekorán véget ért negyeddöntős párharcra?

– Tisztázzuk a legelején: a Vasas sokkal jobban akarta a sikert, mint mi, sokkal jobban fölkészült erre a párharcra, játékosai sokkal tudatosabbak, összeszedettebbek voltak, tehát egyértelmű, hogy megérdemelték a győzelmeket és a továbbjutást. A null-három azért egy kicsit túlzás, de ha a körülményeket is figyelembe vesszük, akkor csak ez lehetett a párharc eredménye.

A tarjániak (pirosban) elégtételt vennének riválisukon az alapszakaszbeli vereségekért
Fotó: H. M. / NMH

– Mely körülményekre gondol, s meglátása szerint ezek milyen mértékben befolyásolták a sorozat kimenetelét?

– A negyeddöntő alatt is jeleztem, hogy a játékvezetéssel nem vagyok elégedett, s azt kell mondjam, minden mérkőzésen hozzátettek valamit a sípmesterek a Vasas győzelméhez. A legfájóbbak az első összecsapáson elszenvedett igazságtalanságok voltak, amik két-három olyan fújásban nyilvánultak meg, melyek nem csak befolyásolták, hanem el is döntötték azt a meccset. Akkor is jobb volt a Vasas, de egyenlő feltételekkel esélyünk lett volna győzni, ezáltal minden másképp alakulhatott volna. De ezzel együtt el kell fogadnunk ezt az eredményt. Háttér-információként azért elmondom, hogy volt egy vitás ügyünk az egyik játékvezető kapcsán, még a párharc előtt, amiben a szövetség illetékesei nekünk adtak igazat és eltiltották az illetőt. Biztos vagyok abban, hogy ez az ügy is vetett olyan hullámokat, amik nem jó irányba terelték a hajónkat. De azt gondolom, hogy ennyit kell ezzel foglalkozni, talán nem voltunk még fölkészülve a nagyobb előrelépésre, sőt az is lehet, hogy én gondoltam többet, mint ami a realitás. Megyünk tovább, meg kell szereznünk az ötödik helyet, aminek leginkább presztízsértéke van, illetve jól segítheti a jövő évi újabb, talán nagyobb előrelépést. Mert senki ne gondolja, hogy egy ilyen apró kis kudarc eltántorít minket attól, hogy mindig jobbra, mindig magasabbra törekedjünk, törjünk.

– Az ötödik hely megkaparintása érdekében Szabó Zoltán legénységének elsőként az NKA Pécs együttesét kell legyőznie. Mire számít a kétmérkőzéses párharcban?

– Sajnos jól ismerjük a pécsieket, a két legfájóbb vereséget tőlük szenvedtük el, úgyhogy épp ideje törleszteni. A kiírás szerint egy kisebb idegenbeli kudarc belefér, ha itthon többel tudunk nyerni, de azért én egy ilyen forgatókönyvvel elégedetlen lennék. Kutya kötelessége a csapatnak normális hozzáállással, magabiztosan legyűrni ezt a pécsi csapatot és várni a következő ellenfelet, a következő fordulóban. Nincs kompromisszum, nincs magyarázkodás, mert egyértelműen jobb a csapatunk, úgyhogy ezt kell tudniuk a játékosoknak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában