falmászás

2021.03.18. 21:11

A szügyi falmászó a hónap embere

A Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (MOL) Tehetségtámogató Programjának Sport kategóriája olyan fiatal atléták támogatását tűzte ki célul, akik már bizonyították tehetségüket országos vagy nemzetközi versenyeken.

Lászlók Judit

Továbblépésükhöz azonban anyagi segítségre van szükségük. A tizenhat éves Vályi Gergő Európa-bajnok sportmászó 2020-ban, egyedüli Nógrád megyeiként került be a programba. Idén márciusban pedig őt választották a hónap emberének az alapítványnál. A fiatal sporttehetség jelenleg is keményen készül az idei szezonra edzőjével, Beliczky Péterrel.

– Nagyon örülök az újabb elismerésnek, illetve annak is, hogy az alapítvány egy éve támogatja a pályafutásomat. Tavaly több fontos verseny is elmaradt, köztük az első nyílt Európa-bajnokság is, ami a 2024-es olimpiára való kijutás szempontjából nagyon fontos. Ezért bízom benne, hogy idén részt tudok majd venni ezeken a megmérettetéseken – mondta Vályi Gergő.

Címkék#falmászás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában