emléket állítanának

2020.12.19. 10:32

Gabora Jánosról neveznék el a tarjáni sportcsarnokot

Civil kezdeményezés indult a Facebookon: Gabora Jánosról neveznék el a városi sportcsarnokot Salgótarjánban. A köztiszteletben álló lokálpatrióta, sportvezető péntekre virradóan hunyt el.

Nool

A jelek szerint sokan szeretnék, ha 2021-től Gabora János nevét viselné a sportcsarnok

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Alig néhány órával Gabora János halála után szavazás indult az egyik legismertebb, helyi érintettségű Facebook-csoportban. A " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Salgótarján régen és most közösség tagjait arról kérdezik, hogy jó ötletnek tartanák-e, ha a városvezetés a sportcsarnokot átnevezné, és 2021-től Gabora János nevét viselné a létesítmény. Már az első napon közel kétszázan nyilvánítottak véleményt a kérdésben.

A jelek szerint sokan szeretnék, ha 2021-től Gabora János nevét viselné a sportcsarnok
Fotó: H. M. / NMH

Mint azt Gabora Jánosra emlékezve pénteken a Nool.hu-n is felidéztük, a korábbi labdarúgó, pincér, klubelnök, szakosztályvezető, ismert lokálpatrióta 1989-ben rendezett először gálát Salgótarjánban, a jótékonysági kezdeményezésnek köszönhetően 85 millió forinttal támogatták a helyi és környékbeli gyermekintézményeket. A gála jelentőségét és ismertségét jól jelzi, hogy Gabora János invitálására az évek során magyar klasszisok, sőt világsztárok is a nógrádi megyeszékhelyre látogattak.

" data-width="500" data-show-text="true">

">A korábbi focista, pincér, klubelnök, szakosztályvezető péntek virradóra távozott az élők sorából

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában