lapátorrú tok

2020.12.21. 17:12

Bizarr kinézetű halóriás akadt horogra Maconkán

Kis híján az országos abszolút rekordot is megdöntötte annak a különös kinézetű halnak a súlya, amit a napokban fogtak Maconkán.

V. E.

Nyúlfarknyival maradt el az országos rekordtól a lapátorrú tok

Forrás: Beküldött fotó

A szerencsés horgász Nagy Péter volt, aki Egerből látogatott el a Maconkai-tóhoz gyerekkori barátja, Zelei Dániel kíséretében. Amint fogalmazott: életében most először volt szerencséje kipróbálni az úgynevezett rekordtavat.

– Korán reggel érkeztünk a vízpartra, majd egész délelőtt vártuk, hogy horogra akadjon valami, de mint hiába. Már ebédeltünk, amikor észrevettük: kapás van! Végül félórányi fárasztás után sikerült a partra emelni a 27,82 kilogrammos lapátorrú tokot, ami nem éppen hétköznapi kinézettel rendelkezik. Emellett tudomásom szerint ezzel a súllyal ez volt az ország második legnagyobb kifogott lapátorrú tokja. Az abszolút országos rekordtól pedig mindössze 8 dekagrammal maradtunk le. Hatalmas élmény volt – mondta Nagy Péter, majd kifejtette: a különleges hal kifogásához Feeder finomszereléket használt, kicsi horoggal és vékony damillal.

Nyúlfarknyival maradt el az országos rekordtól a lapátorrú tok
Fotó: Beküldött fotó

Az egri horgász azt is hozzátette, hogy gyerekkora óta szenvedélye a pecázás, és a mostani sikeres horgászatot követően egészen biztosan vissza fog még térni a Maconkai-víztározó partjára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában