LABDARÚGÁS

2020.11.14. 19:09

Megérdemelten nyert a szervezett Balassagyarmat

Szombaton hazai pályán lépett pályára a Salgótarjáni BTC és a Balassagyarmati VSE is az NB III. Keleti csoportjának 18. fordulójában.

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. NB III. Keleti csoport 18. forduló. SBTC - Eger SE (1-2).

Fotó: Hegedűs Márk

Balassagyarmati VSE – BVSC-Zugló 1-0 (0-0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, zárt kapuk mögött. Vezette: Kátai G. (Hovanecz M., Juhász Á.).

BSE: Megyeri – Molnár (Király O. 17. – Nagy Tamás 72.), Lami, Benkő-Bíró, Fejes – Pallagi, Szabó N. – Szita, Kamarás (Pécsi 90.), Király Á. – Hamar. Vezetőedző: Nagy Tibor.

BVSC: Horváth – Balogh B. (Fisli 69.), Kovács G., Tóth K., Balogh M. – Simon, Kelemen, Pintér (Balázs 46.), Májer – Schrammel (Hrepka 69.), Murai. Vezetőedző: Céró Bálint.

Gól: Hamar (48. – 11-esből).

Sárga lap: Király Á., Kamarás, Hamar, Fejes, illetve Tóth K.

Kiállítva: Nagy Tamás (94.).

Jók: Benkő-Bíró, Fejes, Pallagi, Kamarás, illetve Simon, Kelemen.

Rendkívül támadó szelleműen lépett fel a mérkőzés elején a bajnokság élmezőnyébe tartozó fővárosi vendégcsapat. A második percben egy jobb oldali szögletet követően a középhátvéd Tóth Keve emelkedett a legmagasabbra, és bólintása a felső lécről vágódott ki. Jó tíz perc elteltével kezdte átvenni az irányítást a házigazda alakulat, az első feljegyzésre méltó akciónál Hamar balról cselezett középre, a 16-os sarkáról lövésre szánta el magát, de lapos kísérlete célt tévesztett.

Az üres lelátó miatt lényegében minden szemrehányó hang behallatszott a pályára, negyedóra elteltével a külső beszólásokat megelégelve Kátai játékvezető magához kérte a főrendezőt, és figyelmeztette, tartsa féken az indulatokat. Nem sokkal később a BSE csapatkapitánya, Molnár Markó rosszullétet jelezve cserét kért, ezért Nagy Tibor átszervezte együttesét, és némi meglepetésre a ballábas Király Ákos került át a jobbhátvéd szerepkörébe. A félidő közepén egymás után több pontrúgást végezhetett el a balassagyarmati gárda, de ezek nagy része nem okozott veszélyt a büntetőterületen belül.

A 29. percben tetszetős támadást vezettek az Ipoly-partiak: Kamarás a jobb oldalon cselezgetett, középre gurított, Pallagi átlépte a labdát és a berobbanó Király Olivért szemlátomást buktatták a védők, de a játékvezető sípja néma maradt. A válasz sem maradt el a másik fél részéről, amikor kisvártatva Kelemen beíveléséről a csukafejessel próbálkozó középcsatár, Murai csak centiméterekkel maradt le.

Szünet után rögvest örülhettek a hazaiak. Kamarás kapott egy jó kiugratást a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, ahol a berobbanó Kovács fellökte. A megítélt tizenegyest Hamar magabiztosan rúgta a hálóba. A középkezdést követően kis híján növelte előnyét a BSE. Megint Kamarás volt a főszereplő, aki gólhelyzetben túl hosszan tolta meg a labdát, már csak löbbölésre maradt ereje, ami Horváth kapus számára könnyű zsákmányt jelentett. Továbbra is lendületben maradt a nógrádi társaság, ám a BVSC hátsó retesze jól működött, csak néha jutott kínálkozó alkalomhoz a balassagyarmati támadó alakzat, egy ilyen esetben Kamarás visszagurítását Király Olivér alig csavarta a hosszú sarok mellé.

A hajrára teljesen beszorult a vendéglátó legénység. A zuglóiak mindent egy lapra feltéve rohamoztak, még az egykori NB I-es gólvágót, Hrepka Ádámot is becserélték. A 83. percben nem sokon múlt az egyenlítő találat, Megyeri kapus lélekjelenlétének és kiváló helyezkedésének köszönhetően Murai ziccere nem jutott el a hálóig.

A hosszabbítást rövid ideig „túlhúzta” Kátai sípmester, emiatt egy BVSC-bedobást megelőzően Nagy Tamás reklamált, mire azonnal villant a piros lap. A csendes nézőtérről figyelve tökéletesen kihallatszottak a gyarmati játékmester szavai, amelyek között semmiféle sértő kijelentés nem volt, így teljesen indokolatlannak tűnt a kiállítás.

Összességében a mérkőzés egészében kifejezetten szervezetten és olykor ötletesen játszó balassagyarmatiak teljesen megérdemelten gyűjtötték be a győzelemért járó három pontot, és már harmadik mérkőzés óta érintetlen a hálójuk.

 

Salgótarjáni BTC – Eger SE 1–2 (1–1)

Vezette: Tamási Patrik (Dobos Dávid, Pálinkás Donát Ferenc)

SBTC: Puporka – Bakos (Bocsi), Simó A., Nemes Á., Szeles – Boros A., Fülöp (Bata), Sárközi, Hegedűs M., Tarlósi M. – Gazdag. Megbízott edző: Domik Attila.

Eger SE: Nacsa – Valkay, Katona, Hegedűs D. – Géringer – Debreczeni, Antal (Kis), Gresó (Vajda), Nemes M. (Farkas) – Boros G. (Révész), Olasz (Pál). Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Gl.: Boros A. (40.), ill. Boros G. (38., 57.). Jók: Boros A., Hegedűs, Sárközi, Gazdag, Simó A., ill. Katona, Olasz, Debreczeni, Boros G.

A hazaiak kispadján Domik Attila ülhetett, mivel a vezetőedző Rubint Richard csak a lelátóról nézhette a mérkőzést, korábbi eltiltása miatt.

A játékosok egy igen mély talajú játéktéren mérhették össze erejüket, amelynek az elején a házigazdák voltak a kezdeményezőbbek. Tíz perc elteltével az Eger gárdája rendezte sorait, és átvette a mérkőzés irányítását, majd a vezetést is sikerült megszerezniük.

Ekkor Olasz Dénesre passzolták rá a labdát a salgótarjáni tizenhatoson belül, aki háttal a kapunak, pörgetve tálalt Boros Gábor elé, aki egy igazítást követően az ötös sarkáról magabiztosan lőtt kapuba (0–1).

Pár perccel később, Szeles Patrik futott el a bal szélen, majd az erősen középre rúgta a labdát. Szerencsésen Sárközi Tamás elé pattant a játékszer, felnézett, majd a jobb oldalon érkező Boros Attila elé passzolt, aki a hosszú alsó sarokba bombázta a Stécé egyenlítő gólját (1–1).

Ezt követően ismét a mezőnyben folytatódott a játék, hatalmas küzdelem alakult ki a nehéz talajon.

A szünetet követően ismét a hazaiak voltak a kezdeményezőbbek, de nem sikerült komoly helyzetet kialakítaniuk. A második félidő közepén baloldalról végezhetett el szabadrúgást az Eger, amelyet a hosszú oldalról sikeresen visszafejeltek, és az össze vissza pattogó labdát, végül Boros Gábor rúgta a tarjáni kapuba, kialakítva a mérkőzés végeredményét (1–2).

Az összecsapás hátralévő perceiben a vendégek magabiztosan őrizték meg az egy gólos előnyüket, pedig a hazaiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de nem sikerült betalálniuk.

Összességében egy igazi döntetlen szagú mérkőzést sikerült megnyernie az Eges SE csapatának, így ők gazdagodtak három bajnoki ponttal.

Rubint Richard, az SBTC vezetőedzője: – Nagyon sajnálom a srácokat, mert nagyot küzdöttek. Úgy érzem, hogy minimum egy pontra rászolgáltunk volna. Jól játszottunk, betartottuk a megbeszélt taktikát, de sajnos a második gól előtt a két egyéni hiba megpecsételte a sorsunkat. A mai napon ez kevés volt, de a mutatott teljesítményünk alapján mondhatom, végre a jó úton járunk. Gratulálok az Eger csapatának.

Sütő Szilárd, az Eger SE vezetőedzője: – A mély, nehéz talajú pályán, hajtós mérkőzésen megérdemelt sikert arattunk. Nagyon fontos volt ez a siker, mert a vírusos megbetegedések óta csak keressük önmagunkat. Hiszünk benne, hogy ez lökést ad a csapatnak a hátralévő fordulókra. Gratulálok a játékosoknak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában