elismerés

2020.07.12. 09:06

Az ország legjobbjai lettek a tarjáni spartanosok

A tavalyi esztendő legjobb Spartan Training Groupjának választották a salgótarjáni csoportot.

B.L.

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

Jelenleg kicsit több mint félszáz Spartan Training Group működik az országban, valamennyien a Spartan Hungary égisze alatt, ez a szervezet felügyeli és irányítja az egyes településeken működő szerveződéseket.

A salgótarjáni csapatot 2016-ban alapították, majd egy évvel később Zsíros István vette át a vezetését.

- Nagyon sok munka, idő és energia kellett hozzá, hogy az akkori öt-hat főből elérjük a jelenlegi taglétszámot, ami durván hetven fő. Heti edzésekkel, futásokkal készülünk a Spartan versenyekre, de sok tagunk csak edz és nem versenyez – mesélte Zsíros István. Hozzátette: a heti három edzés ingyenes.

- Büszke vagyok a csapatomra, hogy hétről-hétre oda teszik magukat edzéseken, versenyeken egyaránt. Barátaimnak tekintem őket. A díj is azt mutatja, hogy ez egy tökéletesen működő közösség. A sok munka eredménye, hogy a versenyeken is egyre sikeresebbek vagyunk – nyilatkozta a csapatvezető.

Zsíros István (középen) 3 éve vezeti a csoportot
Fotó: B.L. / Nool

A tarjáni csoportnak jelenleg is több olyan tagja van, aki kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra. Visszatérve az elismerésre, azt a Spartan Hungarytól kapták a nógrádiak, ez a szervezet pedig minden csapat működésére rálát.

- Azt, hogy ők így gondolták, hogy mi vagyunk a legjobb csapat az több, mint amit remélhettünk. Egy szűk szakmai zsűri hozta meg a döntést, nem lehetett az interneten befolyásolni a végeredményt. A munka nem áll meg, folytatjuk az edzéseket, hogy még több emberrel meg tudjuk szerettetni a mozgást és az ehhez tartozó életszemléletet – zárta beszélgetésünket Zsíros István.

Címkék#spartan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában