sportbál

2020.02.02. 11:20

Díjazták Salgótarján legeredményesebb sportolóit

A nógrádi megyeszékhelyen már több mint két évtizede, 1996 óta hagyomány, hogy egy sportbál keretében köszöntik az előző esztendő legjobb sportolóit.

Bakos László

Salgótarján városi-sport bál

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Szombaton újra ünneplőkkel telt meg a Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, ezúttal 2019. legeredményesebb sportolóin és csapatán volt a sor. A programot egy meglepetés fellépő nyitotta meg, Oláh Gergő, az X-Faktor harmadik szériájának győztese a Salgótarján című dalt is előadta. Természetesen a báli nyitótánc sem maradhatott el, melyet a Medalion és a Savaria Táncsport Egyesületek táncosai mutattak be.

Dr. Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere is köszöntötte a bál vendégeit, majd Fekete Zsolttal és Huszár Mátéval átadták a díjazottaknak a jól megérdemelt elismeréseket.

A felnőtteknél új legjobbakat avattak. A nőknél a korábbi ifjúsági díjazott, az öttusában remeklő Barta Luca bizonyult a legjobbnak. A Salgótarjáni AC és Trion SC sportolója egyéniben junior országos bajnokságot nyert, és emellett a nemzetközi viadalokról is gyűjtögette az érmeket. A junior világbajnokságon egyéniben lett bronzérmes, míg a felnőtteknél váltóban remekelt, az Euórpa-bajnokságról bronzot, a világbajnokságról ezüstöt zsebelt be. Edzői Kadlót Zoltán és Serfőző Sándor.

A felnőtt férfi kategóriát ezúttal is egy tájfutó nyerte. A tájfutó Gösswein Csaba a Salgótarjáni Dornyay SE színeiben nyerte meg a középtávú egyéni országos bajnokságot, emellett pedig a válogatottban is szerepelt. Edzői Sramkó Tibor és Tóth Korinna. Az ifjúsági lány kategóriában egy tájfutó-atlétát szólítottak színpadra, a tavalyi elsőségét megőrző Mag Viktória személyében. Az aranyjelvényes sportoló a Dornyay SE és a SAC részére is nyert bajnoki címet. A rövid-, és normáltávú tájfutó arany mellé megszerezte az ifista atléták fedettpályás bajnoki aranyát is, 3000 méteren. Sramkó Tibor tanítványa ezen felül a tájfutó ifjúsági Európa-bajnokságon egyéniben harmadik, váltóban ötödik lett, és tagja volt a csapatbajnokságot, illetve pontbegyűjtő bajnokságot nyert alakulatnak is.

A legeredményesebb ifjúsági fiú sportoló esetében egy réglátott sportág képviselőjét köszönhettük. Oláh Géza a Salgótarjáni Boksz SE színeiben utánpótlás és serdülő bajnokságot is nyert, valamint a korosztályos Európa-bajnokságon harmadik lett. Edzője: Botos Tibor.

Az év legeredményesebb csapatának idén a kosarasokat választották. A Salgótarjáni Kosárlabda Sport Egyesület az előző szezont az NB I/B Zöld-csoportjának második helyén zárta, amivel kivívta a jogot a második vonalban való szereplésre. Jelenleg a csapat edzője: Szabó Zoltán.

Az este során két különdíjat is kihirdettek. A tájfutó Goldmann Júlia (Dornyay SE) a normáltávú bajnokságról és a pontbegyűjtő csapatbajnokságról is aranyéremmel tért haza. Emellett a válogatott tagjaként a norvégiai világbajnokságon normáltávoni 57., a váltó tagjaként 23. ltt. Edzői: Sramkó Tibor és Goldmann Róbert

A Salgótarjáni Strandépítők Kézilabda Club U15 korosztályos fiúcsapata is különdíjat vehetett át. Szabó Attila gárdája (a SÁI Beszterce-lakótelepi tagiskolájaként) első és második helyet szerzett a hazai rendezésű strandkézilabda diákolimpia döntőn, az U15-ös I. osztályú bajnokság alsóházában pedig ötödikként zártak.

Ebben az évben is megköszönték egy kiemelt támogató segítségét, idén az Unio Coop Zrt. a város sportjának támogatásáért kapta meg az év szponzora címet. Az este hangulatáról a Mr. Sam Band gondoskodott, a sztárvendég pedig Csepregi Éva volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában