kézilabda

2020.02.06. 15:06

A Strandépítők KC női csapata bízik a jó rajtban

E hétvégén megkezdődnek az NB I./B-ben és az NB II.-ben a 2019–2020-as bajnoki év tavaszi szezon küzdelmei. Az MKSZ versenynaptára és versenykiírásából adódóan a hétvégén csak a női szakágban lesz a tavaszi rajt, a férfiak egy hét múlva kezdik a pontvadászatot.

A Strandépítők (fehérben) női csapata a negyedik helyről várja a folytatást

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

Az NB II. élcsoportjában szereplő megyeszékhelyi csapatok Csépe Salgótarjáni Strandépítők KC női és férfi csapatai is nagyon készültek a bajnoki rajtra, az eredményes szereplés és céljaik megvalósítása érdekében. Az egy hét időeltolódás azt is eredményezi, hogy a kézilabda-szimpatizánsok, szurkolók, a bajnoki szünetektől eltekintve minden hétvégén láthatnak a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban mérkőzést, váltott szereposztásban. A női csapat február 9-én vasárnap, 17 órától hazai pályán fogadja a DVSC U22-es gárdáját. A tavaszi rajt alkalmával kérdeztük Guricsné Horváth Bea edzőt, a felkészüléséről, a változásokról és a célkitűzésekről.

A Strandépítők (fehérben) női csapata a negyedik helyről várja a folytatást
Fotó: B.L. / Nool

– Mikor kezdtétek a felkészülést a tavaszi szezonra, és miként értékeled az elvégzett munkát?

– A munkát január 6-án kezdtük el. Jól haladtunk, először megalapoztuk az állóképességünket, utána jöttek a technikai, taktikai edzések. Sikerült négy edzőmérkőzést is játszani, ami jól szolgálta a felkészülésünket.

– Milyen tervekkel vág neki a csapat a tavaszi szezonnak, az őszön megszerzett 14 pont, és a negyedik hely tükrében?

– A tavaszi szezonban szeretnénk ugyanilyen jó teljesítményt nyújtani, mint ősszel, azzal a különbséggel, hogy ne a negyedik helyen végezzünk, hanem elcsípjük valamelyik dobogós helyezést.

– A játékoskeretben milyen változások történtek?

– A téli szünetben sikerült két játékost is igazolni, így bővült a keretünk. Visszatért a csapathoz Kemenczik Mar­tina (Kántor Anikó SE), aki több poszton is bevethető, valamint kettős játékengedéllyel tud nálunk védeni a fiatal Csatlós Csenge Gyöngyvér (Pénzügyőr).

– Mit vársz a tavaszi hazai szezonnyitón a tizenkettedik fordulóban a nyolcadik helyen lévő DVSC SCHAEFFLER U22 ellen?

– A Debrecen nagyon fiatal csapattal szerepel ebben a bajnokságban, de nagyon komoly játékerőt képviselnek, hiszen serdülő és ifjúsági első osztályban edződnek. Nem lesz könnyű dolgunk, de természetesen hazai pályán szeretnénk mindenképpen győzelemmel indítani a bajnokságot.

A Salgótarjáni Strandépítők KC felnőtt női csapatának játékoskerete a tavaszi szezonra.

Kapusok: Csatlós Csenge Gyöngyvér, Csiki Andi, Szalai Réka, Szabó Kitti. Mezőnyjátékosok: Bobál Dorina, Bott Boglárka, Bozó Fanni, Burai Edina, Csaba Alexa, Dénes Sára, Garamvölgyi Eszter, Gecse Dominika, Gyetvai Csenge, Horváth Alexa, Karvaj Melánia, Kemenczik Martina, Kisbalázs Dóra, Kovács Bernadett, Kőházi Noémi, Maró Vanda, Nagy Petra, Ponyi Anita, Szabó Evelin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában