öttusa

2019.09.02. 20:18

Barta Luca világbajnoki ezüstérmes csapatban

A hazai rendezésű felnőtt öttusa világbajnokság első napján ezüstérmet szerzett a Barta Luca, Réti Kamilla női váltó.

B.L.

Barta Luca (jobbra) az éremmel

Forrás: NSO

Fotó: Tumbász Hédi

Az nso.hu beszámolója szerint a salgótarjáni származású Barta Luca Réti Kamillával húzták, emelték fel egymást a versenyen. Egészen odáig, hogy mindketten 15/9-es mutatóval, összesítésben 30/18-gyal a dél-koreaiak mögött a második helyen zárták a vívást.

Barta Luca (jobbra) az éremmel
Fotó: Tumbász Hédi / NSO

A lovaglásnál Luca Pató Pált kapta, Kamilla Bobbyt, előbbi friss élményekkel rendelkezett a négylábúról, hiszen a múlt hét eleji lovasedzésen éppen őt lovagolta. És egészen jól egymásra is találtak, hiszen az idei junior-világbajnoki bronzérmesünk nagyon magabiztos, hibátlan pályát lovagolva válthatta Rétit, aki némi bizonytalanság után bele is lendült, végül mindössze hárompontnyi levonással zárt csapatunk az időtúllépésért. Ettől függetlenül a legjobb pályát menték a lányok, át is vették a vezetést a dél-koreaiaktól.

A fővárosi Kincsem Parkban Réti Kamilla és Barta Luca a záró számban is állta a sarat, azaz a füves, de főként homokos pályát, amelyen roppant nehéz a futás, az előrehaladás. A dél-koreaiak meg is szenvedtek vele, a mexikói duó, Mariana Arceo és Mayan Oliver azonban szárnyalt a pályán. Olyannyira, hogy az utolsó körben Barta már nem tudta tartani Oliver tempóját, s a magyar közönség buzdítása közepette a második helyen érkezett célba.

Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya: – Nagyon nagy tett, hogy az Európa-bajnoki bronzérem után világbajnoki ezüstöt szerzett Réti Kamilla és Barta Luca váltója. Mindkét lány nagyot lépett előre ebben az évben. Vívásban és lovaglásban kifejezetten jól teljesítettek, a kombinált számban meggyőzően, magabiztosan versenyeztek, érett, tapasztalt versenyzők benyomását keltették, pedig Luca még épp csak belépett a felnőttmezőny előszobájába.

Ez az összeállítású váltó egyébként nemrég a felnőtt Eb-n is érmet szerzett, Angliából bronzot hoztak haza.

Eredmények. Nők. Váltóverseny. Világbajnok: Mexikó (Mariana Arceo, Mayan Oliver) 1338 pont, 2. MAGYARORSZÁG (Réti Kamilla, Barta Luca) 1329, 3. Dél-Korea (Kim Un Ju, Jong Min A) 1326, ...5. MAGYARORSZÁG (Simon Sarolta, Guzi Blanka) 1303

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában