Tóalja Kupa

2019.08.21. 13:45

Rekordfogások születtek a 24 órás mátraterenyei horgászversenyen

Első 24 órás horgászversenyét még 2011-ben rendezte meg a Tóaljai Bányász Horgász Egyesület a mátraterenyei 10 hektáros horgásztó területén. Az egyesület vezetése akkor úgy gondolta, hogy egyszeri alkalomról lesz szó, azonban augusztus közeledtével minden évben nőtt az érdeklődés, így újra és újra belevágtak a szervezésbe.

Munkatársunktól

A viadal végeztével a versenyzőkről és a nyertes csapatokról közösen jó néhány csoportkép készült NMH-fotó

Augusztus első hétvégéjén immár nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Tóalja Kupa 24 órás páros horgászverseny. A nevezés viharos gyorsasággal történt: három napon belül 42 csapat jelezte indulását, ráadásul a területi korlátok miatt több csapat nevezését is vissza kellett utasítani. Az eseményen végül 41 csapat indult el.

A reggel fél hétre meghirdetett időpont ellenére az izgatott versenyzők már fél hattól jó hangulatban és esélyt latolgatva gyülekeztek a tóparton újonnan kialakított rendezvénytéren a rendezői sátor előtt. Az időjárás kezdetben a ködös, párás oldalát mutatta, de a délelőtt folyamán gyönyörű, horgászatra alkalmas, napsütéses idő lett. A regisztrációkat követően fél hétkor Hegyes Iván, az egyesület elnöke rövid ismertetőt tartott a verseny menetéről, szabályokról, majd megkezdődött a várva várt sorsolás. A versenyhelyek kisorsolását követően a csapatok gyorsan elfoglalták állásaikat, majd a felkészülés keretében megkezdték az etetést, majd tízkor dudaszó formájában megadták a startjelzést.

A viadal végeztével a versenyzőkről és a nyertes csapatokról közösen jó néhány csoportkép készült NMH-fotó

A frontos időjárás miatt lassan indultak a kapások, de a frissítő záporok hatására a kora délutáni órákra már kezdtek eredményt hozni a sikeres etetések. A folyamatos mérlegelések során egyre nagyobb fogásokkal találkoztunk. Sötétedést követően sikerült megfogni a verseny legnagyobb halát, a 9650 grammos, majd egyméteres amurt, amit a verseny egy tapasztalt fiatal indulója, Kuborczik Zsolt fogott. A kitartó horgászoknak és bőséges kapásoknak köszönhetően a verseny végére a kifogott halak összsúlya elérte a 10 mázsát, ami kb. 1800–2000 darab halat jelentett, mely a verseny történetében rekordnak számít.

A verseny abszolút győztese az Ipoly Team csapata (Albertus Zsolt, Bencze Zoltán) lett 99250 grammal. Második helyezett a TeamTeam (Kotroczó Csaba, Bakos Péter) 75820 grammal, harmadik pedig a KuKa Team csapata (Kaszás Géza, Kuborczik Tamás) lett 64860 grammal.

Családtagok és jó barátok is biztosították az egész napos kellemes hangulatot a helyszínen

A csapatokat elkísérő családtagok és baráti társaságok jó hangulatban, bográcsozással, piknikezéssel támogatták a versenyzőket. Az egyesület este meleg vacsorával látta vendégül a résztvevőket. A büfésátor folyamatosan üzemelt a verseny ideje alatt, így a frissítőket ez idő alatt bármikor be lehetett szerezni. Az egyesület Facebook-oldalán online módon követhető volt a verseny menete a mérlegelési eredményeket és a képi megjelenést illetően is, melynek nemcsak a versenyzők, hanem az otthon maradt családtagok és távol maradók is örültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában