ultrabalaton

2019.05.19. 09:24

Megkerülte a Dózsa a Balatont

Minap rendezték meg az Ultrabalaton elnevezésű futóversenyt, ahol – a számos megyénkbeli futó mellett – egy teljesen nógrádi alakulat is teljesítette a távot. A balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola tanárjaiból, szülői közösségéből és korábbi tanítványaiból álló “FutaSulink” 221 kilométert futott alig egy nap leforgása alatt.

Bakos László

A balassagyarmati csapat tagjai

– Nagyon régi álmom volt, hogy egyszer egy nagyon jó csapattal körbefussuk a Balatont – mesélte Körmendy Nikolett, a Dózsa testnevelője. – Többször is felvetettem a kollégáimnak, de először tavaly októberben vették először komolyan, amikor kiderült, hogy sikerült a nevezés. Ez volt a verseny egyik legnehezebb pontja, hiszen 22 perc alatt betelt a nevezési lista.

A csapat nagy része hamar összeállt a vállalkozó kedvű tanárokból, a keret pedig az iskolába járó gyerekek szüleivel és korábbi dózsásokkal egészült ki. A versenyre mindenki önállóan készült fel, a saját tempójában, a szabadidejének megfelelően. Valamennyien fontosnak tartják a mozgást, és a munka mellett, szabadidejükben sportolnak.

A balassagyarmati csapat tagjai

Már ősszel megkezdődött a szervezés, amikor is 13 fős csapattal neveztek a 221 kilométeres, 49 szakaszból álló megmérettetésre. Ezekből mindenki az egyéni felkészültségét figyelembe véve választotta ki, melyiket vállalja be. Volt, aki csak egyszer, több szakaszt összevonva futott, de volt, aki háromszor-négyszer is nekivágott egy-egy penzumnak.

Az egyes szakaszokhoz igazítva kellett beosztani a kísérőautókat, amelyből végül háromra is szükség volt. A sofőröknek nagyon fontos szerepük volt, hiszen nekik volt köszönhető, hogy minden futó időben és pontosan odaért a váltás helyére.

A csapat eredeti célja az volt, hogy teljesítsék a távot és szintidőn belül érjenek célba. A szakaszok felosztása után azonban már 24 óra alatt tervezték a célbaérést. Szombaton hajnali 4 óra 55 perckor rajtoltak, és végül vasárnap hajnali 3 előtt, 21 óra 47 perc után értek célba.

– A 221 kilométer minden méterét élveztük. Egymás biztatása, bátorítása még jobban összekovácsolta a csapatot, melyre szükség is volt, mikor pár órán belül már sokadszor kellett elindulnunk, főleg éjszaka, amikor már nem csak az álmossággal, fáradtsággal küzdöttünk, hanem a hideggel, széllel és esővel is.

Életre szóló élményeket, emlékeket és barátságokat adott a verseny, és már újabb terveket, célokat tűztünk ki. A gyerekek és szülők elismerő pillantásaiból ítélve pedig egy nagyon fontos célunkat is teljesítettük, hiszen példát mutattunk nekik. Köszönjük a támogatóink segítségét is – mesélte a csapatkapitány, Körmendy Nikolett.

A csapat tagjai voltak: Körmendy Nikolett, Filip Ludmilla, Gáli Erzsébet, Palotásné Pityi Enikő, Páldi Krisztina, Mizsér Fruzsina, Csábi Dávid, Gál Gyula, Gaál Péter, Koplányi Csaba, Adamek István, Laczkó Péter, Gál-Hervai Cecília. Kísérők: Szabó Csaba és Palotás Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában