atlétika

2019.02.28. 10:53

Örült hajrá után, remek idővel nyert bajnokságot a salgótarjáni Mag Viktória

A hosszútávfutásban ritkán látott befutót hozott az ifjúságiak fedett pályás bajnokságának 3000 méteres futama, ahol ketten századra egyforma idővel értek célba. Az aranyérem végül a salgótarjáni Mag Viktória nyakába került, de a SAC másik öt versenyzője is kitett magáért.

Bakos László

Mag Viktória (SAC, 662-essel) őrületes hajrá után nyerte meg a bajnokságot

Forrás: NOOL

Fotó: B.L.

A hétvégén az ország legjobb ifjúsági és juniorkorú (16–19 évesek) atlétái gyűltek a fővárosi BOK csarnokba, hogy eldöntsék a fedett pályás szezon bajnoki címeinek sorsát. Nógrád megyét a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) hat versenyzője képviselte a két nap során.

A mezei, és hegyi futóbajnokságokról már számos érmet begyűjtő Mag testvérek 1500 és 3000 méteren is érdekeltek voltak. Előzetesen is sejthető volt, hogy mindkét számban szoros befutókat hoznak majd a küzdelmek. A rövidebb penzumon Mag Viktória mindössze 17 századdal maradt le a dobogóról, Fruzsina pedig az ötödik lett, az első négy helyezett másfél másodpercen belül ért célba, és csak a jó helyezkedésen múlt az érmek sorsa.

Másnap Sramkó Tibor tanítványai már előre készültek arra, hogy 3000 méteren is nagy jelentősége lehet a helyezkedésnek. Pár kör után négyen megléptek a mezőnytől, majd Fruzsina leszakadt az élbolytól, de a negyedik helyét senki nem veszélyeztette. Viktória és legnagyobb riválisa az utolsó pár körben egyedül maradt, mindkét lány jól mozgott. A végig vezető veszprémi futó több előzési kísérletet is visszavert, így a célegyenesbe fordulva szinte mindenki elkönyvelte a sikerét. Egy ember, Mag Viktória nem nyugodott ebbe bele, és őrületes hajrába kezdett. Az eredményjelző végül századra(!) azonos időt dobott ki mindkét lánynál, végül a hátulról érkező salgótarjánit hozták ki győztesként. A hatalmas iramnak köszönhetően mindketten aranyjelvényes szintidővel szakították át a képzeletbeli célszalagot.

Mag Viktória (SAC, 662-essel) őrületes hajrá után nyerte meg a bajnokságot
Fotó: B.L. / NOOL

Pályaversenyen “emberemlékezet óta” nem született salgótarjáni bajnoki cím, mezei futó ob-n legutóbb 2016-ban került SAC-os nyakba aranyérem.

A klub további négy versenyzőjét is elindította a hétvégi bajnokságon, ahol mindannyian bizonyították, hogy helyük van a bajnoki mezőnyökben, és egyéni csúcsokkal hangolódtak a mezei szezonra.

A SAC-osok eredményei.

Ifjúságiak. Lányok. 800 méter (18 induló): 18. Varga Petra 2:41,25 perc. 1500 méter (7): 4. Mag Viktória 4:43,46. 5. Mag Fruzsina 4:58,18 … 7. Nagy Szilvia 5:48,31. 3000 méter (7): 1. Mag Viktória 10:08,03 – aranyjelvény … 4. Mag Fruzsina 10:48,68.

Juniorok. Lányok. Távolugrás (19): 18. Ozsvárt Lili 4,29 méter. Fiúk. 3000 méter (10): 9. Buda Erik 10:02,54 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában