futás

2019.01.21. 15:39

Tavaly is sikeres évet zárt a SZAFT

A Szécsényi Amatőr Futók Társaságának tagjai 2018-ban 33 rendezvényen vettek részt. Ott voltak 23 hazai futóversenyen, négy túrán és négy alkalommal Szlovákiában, illetve Lengyelországban szervezett versenyen. Két helyi rendezvény fűződik a nevükhöz.

Szenográdi Ferenc

Kovácsné Obrecsány Klára az elmúlt évben is remekelt

Az első versenyük január 14-én a budapesti fél maratoni volt. A Mátrában rendezett versenyen, ahol a táv 41, illetve 25,2 kilométer volt Sótér Vilmos, Chikány István, Bunder Tamás és Bunder Hanna Ágnes képviselte az egyesületet. Áprilisban Budapesten a szenior-futóbajnokságon három kilométeres távon Kovácsné Obrecsány Klára a legjobbnak bizonyult.

Áprilisban ott voltak a Mátrában rendezett 7,1 kilométeres futóversenyen, ahol Chikány István megszerezte az abszolút győzelmet. Ugyancsak áprilisban Budapesten a városvédő fél maratonin Czele János, Czele Jánosné, Chikány István, Csábi Anikó, Sótér Vilmos, Balázsné Lehoczki Piroska, Kovácsné Obrecsány Klára, Bartus Ferenc, Tresó Tamás és Homoki Mariann állt rajthoz. Nem hagyták ki a Karancs–Medves túrát sem. „Éremesőt” hozott számukra május 5-én a két várfutás. 11,8 kilométeres távon korcsoportjában Bartus Ferenc, Czele János, Czele Jánosné és Kovácsné Obrecsány Klára végzett az első helyen. Lantos János második volt. Hosszútávon 26,5 kilométeren Chikány István másodikként ért célba.

Kovácsné Obrecsány Klára az elmúlt évben is remekelt

Ott voltak a „Legyél Te is Szondi vitéze” futóversenyen, a Pünkösdi fél maratonin. A 21. Kékes Csúcsfutáson Bartus Ferenc, Sótér Vilmos, Tresóné Percze Dorisz és Tresó Tamás hódította meg hazánk legmagasabb pontját. A nyáron Nieplomicban Czele János elsőként ért célba. A hatodik nemzetközi Ipoly-futóversenyen kilenc szécsényi futó vett részt. Budapesten az Ikarus pályán rendezték meg a szenior futók országos bajnokságát. Itt Kovácsné Obrecsány Klára 5000 méteren győzött, ami a 30. bajnoki címet jelentette számára. Mozdulj Szécsény címmel augusztus 11-én futóversenyt rendeztek a Robinson Szigeteken. Mozgalmas volt számukra a szeptember, ahol öt viadalon képviselték városukat.

Októberben ott voltak Budapesten a Spar Maratonon, Palotáson a tó körüli futáson, Salgótarjánban az október 23-i emlékfutáson. December 22-én tizedik alkalommal fogadták a betlehemi lángot, amelyet több településre is elvittek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában