Ságújfalu

2018.12.07. 08:41

Közéleti szereplők támogatták lábbelikkel a sportoló diákokat

Cipőadományt kapott a Ságújfalui Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) Egy cipőben járunk című társadalmi felelősségvállalási programjának keretén belül.

V. E.

Dénes László igazgató (jobbra) vette át az adományt

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Hüvösi Csaba

 

Dénes László igazgató (jobbra) vette át az adományt
Fotó: Hüvösi Csaba / Nógrád Megyei Hírlap

Dénes László, iskolaigazgató elmondta: decemberben két olyan alkalom is adódik, amikor az emberek a meghittség jegyében megajándékozzák egymást az emberek.

Viszlai István, a Magyar Diáksport Szövetség irodavezetője egyebek mellett kifejtette: idén 550 pár cipőt osztanak ki az ország megyéinek egy-egy iskolájában.

– A fő célunk, hogy felhívjuk a figyelmet rá, hogy a sportolásban ugyanolyan fontos az egyenlő esélyek biztosítása, mint az élet más területén. A kezdeményezés során arra kértük a közélet szereplőit, hogy segítsenek a sportcipők gyűjtésében – mondta Viszlai István.

Hozzátette: a szövetség számára a cipők nem ajándékok, sokkal inkább motivációs eszközök, amelyek dobozaiba a felajánlók egy-egy rövid, a mozgásra motiváló üzenetet is elrejtettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában