Kosárlabda

2018.02.19. 14:26

Nem hitték el, hogy lehet keresnivalójuk

Komoly csalódást okozott hét végi teljesítményével Ughy Albert együttese

Horváth Péter

????????????????????????????????????

Az impozáns debreceni Főnix-csarnokban rendezett négycsapatos kupafinálé szombati első elődöntőjében a másodosztály alsóházát a mezőnyben egyedüliként képviselő megyeszékhelyi gárda a torna favoritjával, az élvonalbeli álmokat dédelgető OSE Lions együttesével találkozott. A kezdő ötösében csupa Oroszlányból igazolt játékost felvonultató SKSE tagjai közül sajnos csak kevesen hitték el, hogy lehet esélyük az épp egy ex-tarjáni kosaras, a kimagasló dobóformát mutató Sömenek Martin (26 pont, 10/11-es mezőny- és 5/5-ös triplamutatóval) vezette riválissal szemben, s Olasz Ádám és Sonyák Béla erőfeszítései csupán egy tisztesnek mondható vereséghez bizonyultak elegendőnek.

– Sajnos nem sikerült átlépni a saját árnyékunkat. Főképp támadásban nem voltunk elég agresszívak, és egész meccsen hiányoltam a hitet, a tüzet a játékosokból. A végeredmény egyébként nem biztos, hogy hű tükörképe a találkozónak, hiszen ettől nagyobb különbségű vereség is benne volt a pakliban, de akár lényegesen szorosabb is lehetett volna. Gratulálok és további sok sikert kívánok az oroszlányiaknak – értékelte a Vavra András irányította dunántúliak 77–66-os sikerével zárult találkozót Ughy Albert.

A másnapi kisdöntőben a tarjániak nem igazán erőltették meg magukat, pedig ha saját önbecsülésük miatt nem is, legalább a gárdát elkísérő közel félszáz drukker miatt megtehették volna. Az akaratgyenge, szánalmas vergődés eredménye végül egy kiütéses vereség lett, így a bronzéremnek a szépreményű pécsi fiatalok örülhettek.

– Először is gratulálok a pécsieknek! Ez egy tipikusan olyan találkozó volt, amelyet az a csapat nyer meg, amelyik motiváltabb és rendben van mentálisan. Mi nem voltunk... Összességében, azt gondolom, nagy dolognak számít, hogy bekerültünk a Hepp Kupa négyes döntőjébe, hiszen idáig azért véletlenül egyetlen csapat sem jut el. Bőven van viszont hiányérzetem, egy-két játékost leszámítva ugyanis nem értékeltük azt, hogy idáig eljutottunk, ami számomra nagyon furcsa. Akarat és hit nélkül nem lehet kosárlabdázni, de az élet más területén is elég nehéz ezek nélkül boldogulni. De levonjuk a tanulságokat és innentől a bajnokságra koncentrálunk, hiszen nehéz mérkőzések várnak ránk. Jövő héttől azon fogunk dolgozni, hogy egészen más szellemben lépjünk pályára. Köszönöm a szurkolóknak, akik elkísértek minket, és továbbra is, Hajrá Salgótarján! – nyilatkozta a bronzmérkőzés után az SKSE vezetőedzője.

Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa, négyes döntő

Elődöntő

Salgótarjáni KSE – OSE Lions 66–77 (11–14, 16–22, 13–20, 26–21)

Debrecen, Főnix-csarnok, 300 néző, vezette: Minár, Csabai-Kaskötő, Major.

Salgótarján: Rackley 11, Burai 3/3, Sonyák 15/6, Joó 3, Olasz 18. Csere: Jakab P. 9/3, Drevenka 5/3, Csapai, Kovács D. 2. Edző: Ughy Albert. Oroszlány: Illés M. 7/3, Madár 5/3, Kovács G. 14, Spagnolo 13, Bödör 5. Csere: Kiss K. 3/3, Sömenek 26/15, Zsíros P. 4, Kiss Á. Edző: Vavra András.

A második elődöntőben: Nyíregyháza Blue Sharks – PVSK-Kronosz Kiadó 83–72

3. helyért

PVSK-Kronosz Kiadó – Salgótarjáni KSE 79–51 (18–13, 18–9, 23–6, 20–23)

Debrecen, Főnix-csarnok, 100 néző, vezette: Sallai, Bács, Horváth Cs.

Pécs: Bíró L. 7, Antóni 13/6, Popgyákunik 3/3, Demeter A. 10, Kővágó-Laska 6. Csere: Berkics B. 8/6, Benke K. 7, Riskó 10, Krnjajszki 8, Porrogi 2, Mándity M. 3/3, Fülöp Zs. 2. Edző: Juhász Olivér. Salgótarján: Rackley 3, Kovács D. 7/3, Sonyák 11/9, Jakab P. 7, Olasz 10. Csere: Burai 7/3, Csapai 6, Joó, Drevenka, Holló. Edző: Ughy Albert.

A döntőben: Nyíregyháza Blue Sharks – OSE Lions 81–95

Végeredmény: 1. Oroszlányi SE Lions, 2. Nyíregyháza Blue Sharks, 3. Pécsi VSK-Kronosz Kiadó, 4. Salgótarjáni KSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában