Premier

2024.03.23. 17:45

Házaspárbaj: új bemutatót tartott a Zenthe színház

A sokoldalú francia alkotó, Yasmina Reza Házaspárbaj – Az öldöklés istene című fekete komédiáját mutatta be péntek este a Zenthe Ferenc Színház társulata.

Csongrády Béla

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A darabot már régóta, magas előadásszámban játssza a győri színház. Ahogyan azt az előadást, a salgótarjánit is a dunántúli teátrum igazgatója, a Jászai Mari- és Vastaps-díjas Bakos-Kiss Gábor – aki régóta, színművészként és rendezőként egyaránt kötődik a Zenthéhez – vitte színre. Értelemszerűen ő választotta ki a négy szereplőt – Gula Péter, Hege Veronika, Sikó Koppány és Szilvási Judit – is. Örvendetes, hogy valamennyien a Zenthe társulati tagjai.

A darab felszíni megközelítésben két házaspárról szól: az egyik azért látogatja meg a másikat, hogy tisztázzák a gyermekeik közti, tettlegességig – konkrétan fogkiverésig – fajult incidenst. A konszolidáltnak, udvariasnak indult beszélgetés fokozatosan durvul el a számonkérésig, majd – nem kis részben a nyílt színen elfogyasztott ital hatására – egymásnak esnek. Ez magyarázza a fekete jelzőt az egyébként komikus, szórakoztató elemekkel teli darab műfajának megjelölésekor. 

A színészek mindegyikéhez jól illik az általuk megjelenített anya- illetve apaszerep, miközben a vitájuk során számos súlyos társadalmi kérdés, megoldatlan emberi konfliktus is felszínre kerül.

 Elsősorban az ő szereplésük, sokszínű alakításuk váltja ki a közönség hangos tetszésnyilvánítását. A sikerben az említetteken kívül szerepe van a Zenthe színház művészeti vezetőjének, Sándor Zoltánnak is, aki ezúttal ugyancsak dramaturgként részese az előadásnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában