Őszies dallamok

2023.09.26. 14:09

Felcsendülnek az őszköszöntő dallamok a salgótarjáni nótadélutánon

Ha ősz, akkor a Salgótarjáni Magyar Nóta és Népzenei Egyesület tagjai biztosan dalra fakadnak.

Palchuber Kinga

Bohács István Aranykoszorús és Arany Cinege-díjas nótaénekes, az egyesület vezetője évről évre arra törekszik, hogy valamennyi évszakot kellemes muzsikaszóval köszöntsenek Salgótarjánban. Ötlete nyomán immár hagyománnyá vált a nógrádi megyeszékhelyen, hogy a zenebarátokkal ősz elején is összegyűlnek az éneklés jegyében. Szeptember 30-án, szombaton, 14 órától a József Attila Művelődési Központ klubtermében szólnak ismét a szüret idejéhez kötődő víg és klasszikus nóták. 

Bohács István portálunknak elmondta: az egyesület tagjai mindig örömmel állnak a színpadra, hogy szórakoztassák a salgótarjáni közönséget. Ezúttal a tervek szerint tizenöten mutatkoznak be a szívükhöz kedves dalokkal. Hozzátette: a Budapesti Cigányzenekar is minden alkalommal első szóra érkezik, amikor a rendezvény házigazdájaként felkéri őket a zenei kíséretre. A fellépők mellett tehát Horváth Zoltán prímás, Frei János László zongorista és Zsákai József gitáros varázsol majd igazán jó hangulatot az őszies délutánon. Bohács István leszögezte: amíg ereje engedi, addig biztosan muzsikaszóval köszöntik az évszakokat, hiszen a zene még a legnehezebb időkben is igazi gyógyírként hat a testre és a lélekre is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában