Művészet

2023.06.22. 09:26

Valóságos ékszerdoboz: országos stáb is felkereste a mohorai Tolnay Klári Emlékházat

Valóságos ékszerdobozként jellemezte a mohorai Tolnay Klári Emlékházat a Magyar Krónika sajtós stábja, akik nemrégiben keresték fel a kétszeres Kossuth-díjas színművésznő pályafutását felelevenítő kiállítást.

H. H.

A művészet otthonában meghatóan érződik az ember és a természet áhítatos összhangja

Forrás: Archív fotó/Nool

A Magyar Krónika honlapján olvasható beszámoló szerint Balla István, az emlékház tulajdonosa így foglalta össze a gyűjtemény lényegét: „Őszintén hiszünk abban, hogy egy ember emlékét a számára értékes tárgyakon keresztül méltó módon lehet ápolni, bemutatni és a feladat rögtön küldetéssé is magasztosul”. 

Majd hozzáfűzte: „Tolnay Klári olyan könnyedén vált meg a tárgyaitól, hogy a nyolcvanadik születésnapjára rendezett kiállítás anyaga hamar összeállt, ami aztán körbeutazta az országot”. Amihez már automatikusan fonódott a kis parasztház megvásárlása, később a múzeum kialakítása, aminek azóta is töretlen a népszerűsége a színházkedvelő emberek körében.

Az újságíró végezetül kiemelte: a művészet otthonában meghatóan érződik az ember és a természet áhítatos összhangja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában