Kultúra

2023.05.29. 08:15

Újabb könyv készült a salgótarjáni bélyeggyűjtés történetéről

Juhász László egykori acélgyári dolgozó már iskolásként eljegyezte magát a bélyeggyűjtéssel, majd aktív munkavállaló, illetve nyugdíjas korában sem változott a helyzet.

Cs. B.

Juhász László bélyeggyűjtő könyvet adott ki

Forrás: Nool

Fotó: NMH

Fokozatosan az egyik meghatározó személyisége lett a vállalati, majd a városi szakkörnek, s bekapcsolódott az országos vérkeringésbe is. Egy ideje a József Attila Művelődési Központban működő városi kör elnöke is.

Több könyv, írás is kapcsolódik a nevéhez s e kiadványok száma a közelmúltban gyarapodott, minthogy megjelent A szervezett bélyeggyűjtés salgótarjáni centenáriuma 1923-2023 című kiadvány második kötete. Az első rész 1998-ban látott napvilágot. Juhász László az új könyvet nemcsak írta, hanem összeállította, szerkesztette és a címlapot is megtervezte. A számítógépes társszerkesztő Merlák Anna Bianka volt. 

A főként színes fotókat – rendezvényekről, személyekről, bélyegekről – néhai és jelenlegi bélyeggyűjtők készítették. A tartalom feldolgozza a köri, a filatéliai élet eseményeit, a múltidézés – többek között – számba veszi a kitüntetéseket, kitüntetetteket, a taglétszámot, kiemeli azokat, akik a legtöbbet tették a helyi gyűjtés érdekében. A hiánypótló kötet a nyilvántartott taglétszámok közlésével, fontos filatelista dokumentum-összeállításokkal zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában