Nool.hu videó

2023.04.23. 10:18

Portrérajzok, csendéletek és tájképek is díszítik a bátonyterenyei galéria falait (videó)

Illés Győző portrérajzaiból, csendéleteiből és tájképeiből nyílt kiállítás a napokban a bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Központ galériájában.

Gulyás Edina

Illés Győző régóta tagja a helyben működő legaktívabb alkotói közösségnek

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

– Illés Győző régóta tagja a helyben működő legaktívabb alkotói közösségnek, mely 2022-ig az ART11 nevet viselte, majd az idei esztendőtől Képzőművészek Baráti Köre néven, megújult szemlélettel folytatja tovább a munkát, a közös alkotás, az egymástól való tanulás jegyében – fogalmazott megnyitójában Maruzs-Molnár Ágnes, a Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki arról is beszámolt, hogy az alkotó már az általános iskolában elkötelezte magát a művészetek iránt, a festéssel 1994 óta foglalkozik. Készített portrét a legendás Aranycsapat tagjairól is. 

Kiemelte: munkáit a művészet tisztelete és szeretete hatja át, a realista és impresszionista ábrázolásmód áll talán hozzá a legközelebb. Tájképein nagy hangsúlyt fektet a fény játékára, csendéleteit a Hollandiában látott nagy barokk festők ihlették. Képeit csodálva az állatok szeretetéről, a természet tiszteletéről, környezetünk szépségeiről kaphatunk visszacsatolást. A hab azon a képzeletbeli tortán portréfestészete és az aktok, amellyel az emberi test szépsége előtt tiszteleg.

Az érdeklődők május 8-ig, hétfőig tekinthetik meg a tárlatot 
Fotó: Gubányi Patrik / Forrás: Nool

– Amikor az ecset és a ceruza pihen, Illés Győző akkor sem tétlenkedik, hiszen profi fotókat készít a rendezvényeken, vagy a természetet járva, sőt a csillagászat és az asztrofotózás rejtelmeivel is buzgón ismerkedik – hangsúlyozta Maruzs-Molnár Ágnes.

A megnyitón a kiállító művész barátja, Amruzs József szavalattal emelte az ünnepség fényét, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai pedig színvonalas előadásukkal szórakoztatták a résztvevőket. Az érdeklődők május 8-ig, hétfőig tekinthetik meg a tárlatot a művelődési központ Iványi Ödön Művészeti Kisgalériájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában