Elismerés

2023.03.15. 11:16

Munkácsy-díjat kapott Adorján Attila balassagyarmati festőművész

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából elismeréseket adott át a Kulturális és Innovációs Minisztérium a Pesti Vigadóban. A díjazottak között van Adorján Attila balassagyarmati festőművész is.

Nool

Csák János: Az egész magyar nemzet nevében hálásan köszönöm a díjazottak eddigi kiemelkedő alkotó munkáját.

Forrás: Csák János miniszter Facebook-oldala

– Különleges nap ez a mai, térben és időben távoli, mégis szerves egységet alkotó és azonos gyökerekből táplálkozó eseményeket és teljesítményeket ünneplünk – hangsúlyozta Csák János. Szavai szerint március 15-én az elődökre emlékezve, az örök magyar alkotó- és szervezőerőt ünnepeljük, a szabadságvágyunkat és az élni akarásunkat.

A tárca weboldalán megjelent beszámoló arról tudósít, hogy a kultúráért és innovációért felelős miniszter Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár társaságában állami elismeréseket is átadott a Pesti Vigadóban rendezett ünnepi eseményen.

Kiemelkedő képzőművészeti tevékenysége elismeréseként Munkácsy Mihály-díjban részesült Adorján Attila balassagyarmati festőművész, grafikus is. A díjhoz Csach Gábor, a nyugat-nógrádi város polgármestere is gratulált.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Pénzügy- és a Belügyminisztérium ünnepségén több nógrádi díjazottat is köszöntöttek hétfőn:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában