Március 15.

2023.03.14. 11:20

Arany- és ezüstkereszt: több nógrádi szakember kapott országos elismerést

Nemzeti ünnepünk alkalmából országos elismeréseket is átadtak a napokban. A Pénzügy- és a Belügyminisztérium ünnepségén több nógrádi díjazottat is köszöntöttek hétfőn.

Nool

A Belügyminisztérium ünnepségén több Nógrád vármegyei szakembert is elismertek

Forrás: kormany.hu

– 1848-49-es forradalom és szabadságharc eszméit követve a kormány most is arra törekszik, hogy megvédje a magyar embereket, és minden szükséges lépést megtesz a béke érdekében – jelentette ki Varga Mihály a Pénzügyminisztérium március 15. alkalmából rendezett ünnepségén, ahol a szokásoknak megfelelően idén is számos elismerést adtak át a pénzügyi területen dolgozó szakembereknek. Közöttük volt Gál Róbertné, a Kincstár Nógrád Vármegyei Igazgatóság, Államháztartási Iroda osztályvezetője is, aki miniszteri elismerő oklevelet kapott.

A Belügyminisztérium ünnepségét is hétfőn rendezték. Az eseményen Rétvári Bence miniszterhelyettes mondott beszédet, illetve köszöntötte a megjelenteket. 

– A nemzeti ünnepen nem csak emlékezünk, hanem kitüntetjük a jelenkor nagyjait is, egy-egy ilyen kitüntetés elismerése annak, hogy a díjazottak többet tettek hozzá a nemzetünkhöz – mondta Rétvári Bence. A tárca elismeréseit Pintér Sándor belügyminiszter adta át.

Nógrád megye közigazgatásának korszerűsítésében és a térség szociális földprogramjának működtetésében vállalt szerepe elismeréséül dr. Bagó József, Nógrád vármegye jegyzője megkapta a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozata kitüntetést. Három évtizedes példaadóan magas színvonalú településvezetői munkája elismeréséül szintén arany érdemkeresztet kapott Moravcsik Ferenc, Ecseg polgármestere, Szentes Attila, Ságújfalu község polgármestere és Verbói Gábor József, Nógrádmegyer község polgármestere.

A szociális területen négy évtizeden keresztül végzett példaadó szakmai tevékenysége elismeréséül Bereczné Kelemen Éva, a Nógrád Vármegyei Ezüstfenyő Idősek Otthona igazgatója a Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozata elismerésben részesült. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, rangos elismerést kapott Csoór Tamás, a Pásztói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett hétfői ünnepségén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában