Nehézségek

2022.10.02. 12:28

Megterhelő időszak előtt áll a pásztói színház igazgatója, Kautzky Armand

Az ország egyik, ha nem a legkedveltebb hangú színművésze, a 007-es ügynök magyar hangja, Kautzky Armand nehéz időszak előtt áll. Elvált, gyermekei pedig felnőttek, s hamarosan elhagyják a családi fészket.

Nool

Kautzky Armand 2021-ben Alsópetényben, a Príma-díj átadó ünnepségén

Forrás: Nool archívum

2018 októberében számoltunk be róla hírportálunkon, hogy Kautzky Armandot nevezték ki az akkoriban alakult Balassi Bálint Színház igazgatói pozíciójára. A Jászai Mari-díjas művész azóta is töretlen lelkesedéssel vezeti a pásztói teátrumot, magánéletében azonban számos változáshoz és nehéz időszakhoz ért az elmúlt időszakban.

Kautzky Armand egyik leghíresebb szinkronszerepe tagadhatatlanul a 007-es ügynök, James Bond karakterének magyar hangja, de számos nagysikerű filmben és a színpadon is alkotott már számos maradandót. A művész magánéletéről ritkán esik szó, az azonban nyílt titok, hogy idén tavasszal, 22 évnyi házasság után elvált egykori feleségétől. Most újabb nehéz időszak áll előtte, hiszen gyermekei felnőttek, s hamarosan elhagyják a családi fészket. 

A pásztói színház igazgatója úgy érzi,  noha természetes folyamat, hogy a fiatalok kirepüljenek otthonról, ám mégis lelkileg terhelt időszakkal kell majd szembenéznie apaként. 

A gyerekek már nem gyerekek. Armand és Lucia már felnőtt emberek, 19 és 21 évesek, és joguk van élni az életüket.

– fogalmazott a színművész a Borsnak, majd hozzátette:

Ez egy természetes folyamat, ma már nem kontrollálhatom őket, mint kicsi korukban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lelkileg stresszes folyamat ez, megvisel majd, biztosra veszem. Ha elmennek, támogatni fogom az önállósodásukat, sőt, ha arról van szó, hagyom őket hibázni is!

Kautzky Armand ugyanakkor hozzátette, jelenleg még együtt él gyermekeivel, így ezen aggódni még nincs oka, ám a család új tagja annál több fejtörést okoz neki. Két idősebb kutyájuk van, aki mellé nemrégiben egy fiatal Golden Retrivert is örökbe fogadtak.

Vele még nagyon nehéz, annyira kajla! Kutyaiskolában próbáljuk nevelgetni, hogy kertben és lakásban is megállja majd a helyét

 – mesélte a lapnak a művész, aki egy majdnem tragédiába fulladó történetet is megosztott az új jövevény kapcsán:

– Éppen a medencében voltam, amikor a kutyus kétszer is becsúszott a vízbe. Természetesen, mint a legtöbb kutya, tud úszni, azonban nem ezzel volt a gond, hanem azzal, hogy kimenni nem tudott belőle. Bele sem szeretnék gondolni, milyen veszélyes ez, ha elfárad, és nem tud kijönni a vízből. Hála Istennek ott voltam, és megmentettem.

Több darabban is viszontláthatja a közönség a művészt
Fotós: Kiss Zoltán / Forrás: BMH

Az ismert és elismert művész beszámolt arról is, hogy napjai igen aktívan telnek. Hamarosan a Karinthy Színházban láthatja őt viszont a nagyérdemű, emellett műsorvezetői állását is folytatja a televízióképernyőn. A Körúti Színházban egy új vígjátékban is látható lesz, emellett pedig esze ágában sincs lelassítani, hiszen azt vallja, hogy az ő szakmajában nem létezik a nyugdíjas lét fogalma. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában