társulat

2018.10.15. 17:39

Az ország legkisebb színházvárosában, Pásztón lett igazgató Kautzky Armand

Országszerte ismert és elismert színművész irányítja a pásztói színházat a jövőben. Hamarosan pedig újabb darabbal kedveskednek a környékbeliek számára.

Tóth-Nagy Orsolya

Fotó: Bakos László, NMH

Kautzky Armand lett a közelmúltban alakult Balassi Bálint Színház igazgatója. A kulturális kezdeményezésnek köszönhetően a város lehet az ország legkisebb települése, amely saját színházzal rendelkezik.

– A munka szakmai része már elkezdődött, most folynak a szervezések, az egyeztetések és a feladatok felmérése – mondta Kautzky Armand, színművész, akit Pásztó valósággal elbűvölt.

– Megtisztelő és pozitív érzéssel töltött el a felkérés. A város vezetői és a társulatot alapító fiatalokban óriási az akarás és a lelkesedés ebben az irányban. Ezt pedig mindenképpen értékelni kell – osztotta meg lapunkkal a nagy múltú színművész, aki azt is elárulta, hogy a közönség érdekeit száz százalékban figyelembe vevő és azt kiszolgáló darabokkal készülnek majd.

Mint mondta, tudomásul kell venni a vidéket és azt, hogy Pásztó turisztikai szempontból is fontos része a régiónak.

– Egy ilyen kis városban mindenképpen a helyi igényt kell kiszolgálni és szem előtt tartani azt, hogy a környékbeliek mit is szeretnének, de természetesen a gyerekekről sem feledkezünk meg. Számukra is készülünk majd előadásokkal – hangsúlyozta Kautzky Armand.

A témával kapcsolatban Katona Attila elárulta, hogy az újonnan megválasztott igazgató örömmel tett eleget a felkérésnek. A döntés az eddigi tagok számára is megnyugtató, hiszen egy szakmailag országosan ismert és elismert színművész igazgatja a jövőben a társulatot.

– Armanddal régóta jó kapcsolatot ápolunk, aki egy igazi csapatépítő ember és erős magja lehet egy közösségének – mondta Katona Attila, alapító tag.

Hamarosan pedig a Veres 1 Színház újabb darabbal kedveskedik a környékbeliek számára. A kultúra szerelmesei ezúttal november 16-án, pénteken a Ne, most drágám! című vígjátékot nézhetik meg a veresegyházi színház vezetője rendezésében.

– Legutóbb az Anconai szerelmeseket játszottuk, amely nagyon jól sikerült, szerette a közönség. Sok pozitív visszajelzést kaptunk. Most egy prózai darabbal készülünk. A dolog pikantériája, hogy négy évvel ezelőtt ezzel a színjátékkal indultunk el. Ha ez a vígjáték nincs, akkor lehet, hogy nincs színházunk sem. Hatalmas sikere volt és a legtöbbet játszottuk a településen – mesélte Venyige Sándor, a Veres 1 Színház igazgatója.

A színdarabbal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a történet középpontjában a szerelem áll.

– Ez egy zseniálisan megírt darab dupla csavarral, amelyet Ray Conney és John Chapman írt. Egy hangos és harsány vígjátékot láthatnak majd a nézők, amely garantáltan megmozgatja a rekeszizmokat – árulta el Venyige Sándor.

A főszerepben Csonka András és Mihályfi Balázs láthatók, de feltűnik még Zorgel Enikő, Pál Tamás, Stenikohl Erika és Miklós Kriszta is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában