Lábnyoma is örök

2022.06.07. 17:26

Örökös tagja lett a Halhatatlanok Társulatának a salgótarjáni színház művésznője, Vándor Éva

Pünkösdhétfőn hirdették ki, hogy a színésznő kategóriában a közönségszavazatok alapján Pásztor Erzsi és Vándor Éva lett új tagja a Halhatatlanok Társulatának. Ennek megfelelően az ő cipőtalpáról készülő másolat is odakerül majd a budapesti Nagymező utcában az operettszínház előtti járdaszakaszra sok aktív és már eltávozott kiválóság lábnyoma mellé.

Csongrády Béla

Vándor Éva az Erdő című előadásban

Forrás: Facebook/Zenthe Ferenc Színház

A fővárosban élő Vándor Éva 2017 tavaszán Susán Ferenc rendező hívására Augusztus Oklahomában című remek drámája egyik főszerepének, Violet Weston alakjának  a megformálására érkezett a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházhoz, amelyhez azóta – társulati tagként is – szoros kötelékek fűzik. A Jászai Mari-díjjal is elismert művésznő nevéhez az elmúlt öt évben számos kiemelkedő alakítás társult, sőt tovább erősíti Nógrád megyéhez fűződő kötelékét, hogy 2014-ben Mohorán Tolnay Klári-díjjal is kitüntették. A  Zenthe színház Kedvenc színészeink című sorozatában Vándor Éva úgy fogalmazott: jó érzés számára, hogy Salgótarjánban bíznak benne, s érzi, hogy sikerült elnyernie a publikum szeretetét is.  

Vándor Éva az Augusztus Oklahomában című előadásban debütált a salgótarjáni színházban
Fotó: NMH/Hegedűs Márk

– Vándor Évát országszerte nagyon sokan kedvelik, természetesen a salgótarjáni közönség is, akik olyan sikeres darabokban láthatták már a Zenthe Ferenc Színház égisze alatt, mint az Augusztus Oklahomában, az Erdő, a Lovagias ügy, A tanítónő, a Nem élhetek muzsikaszó nélkül, az Apácák, a Macskakő, valamint legutóbb a Szépkilátás című zenés búfelejtés, ahol kiváló játékával három különböző karaktert is életre keltett. Az új örökös tagok cipőtalplenyomatát a budapesti Nagymező utca Operettszínház előtti részén, a Halhatatlanok sétányán helyezik el, ahol 1998 óta névadónk, Zenthe Ferenc lábnyomát is őrzik – fogalmazott közleményében a Zenthe Ferenc Színház.

Vándor Éva az Apácák című előadásban
Fotó: Facebook/Zenthe Ferenc Színház
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában