színjátszás

2021.11.24. 13:46

Évtizedek óta a város színházi életéért dolgozik a szécsényi drámapedagógus

Az ezredforduló előtti és utáni pezsgő színházi élet az 1980-as évek közepére nyúlik vissza, s Szerémy Andrea nevéhez kapcsolódik. Ekkor kezdett újra fellobbanni az amatőr színjátszás tüze. Szerémy Andrea, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola szabadidő-szervezője 22 iskolás diákkal megalakította a Gyermek Színpadot.

Sz. F.

Cs. Szerémy Andrea a legutóbbi előadáson

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

Nagy sikerrel bemutatták az Ezután veletek című kamaszmusicalt. Andrea a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium énektanára, drámapedagógusi munkakörben dolgozott, így létrehozta a Harmat Színpadot. Andrea azt vallotta, nemcsak a jó pap, a jó pedagógus is holtig tanul, így Sík Olga tanítványaként megszerezte az ének-előadóművész diplomát.

A drámapedagógus-végzettséget kétéves tanulmánya után az ELTE Pedagógiai Pszichológiai karán szerezte meg. Amikor 1998-ban az Alapfokú Művészeti Iskola színjátszó tanszakkal bővült, ott helyezkedett el tanárként, s a Harmat Színpad szereplői az Alapfokú Művészeti Iskola növendékei lettek.

Cs. Szerémy Andrea a legutóbbi előadáson
Fotó: Sz. F. / NMH

Szécsényben sok színházi bemutató kapcsolódik a nevéhez: Moliere művei, az Ezután veletek, a Testvér, Kamleonidász stb. Tanítványai közül többen szerepeltek a TV2 Kölyökszínpadán. Nagy sikerrel mutatták be a Hullám című musicalt, amelynek zenéjét Beszkid József szerezte, a dalszöveget Cs. Szerémy Andrea írta. A holokauszt világnapján, Budapesten a Játékszínben is szerepeltek az előadással.

A társulata nemrég mutatta be a Páncél és púder című ifjúsági drámát, amelynek szövegét is Cs. Szerémy Andrea ­írta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában