Budapest/Salgótarján

2020.09.15. 09:27

Színművész tiszteletére avatták fel a mementót

Zenthe Ferenc, a nemzet színésze Salgóbányán, idén éppen száz esztendővel ezelőtt látta meg a napvilágot. Ennek megfelelően a Kossuth-díjas színművész nevét viselő salgótarjáni színház számos saját, illetve kapcsolódó programmal tiszteleg névadója, a 2006-ban elhunyt Zenthe Ferenc emléke előtt.

Cs. B.

Az utóbbi csoportba tartozik azon az emléktábla-avató ünnepségen való képviseleti részvétel is, amelyet a születésnapi centenárium alkalmából a Nemzeti Színház, illetve a MASZK Országos Színészegyesület rendezett a minap Budapesten, a művész egykori lakóházánál.

Az emléktáblát – amelyet Stremeny Géza szobrászművész tervezett – megkoszorúzta Rátóti Zoltán, a Nemzeti Színház stratégiai igazgatója, Mátyássy Bence, a MASZK vezetőségi tagja, Tóth Enikő, a Madách Színház – ahol Zenthe Ferenc évtizedeken át volt társulati tag – művésze, Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere és Simon Lajos, a Zenthe Ferenc Színház igazgatója. A nógrádi társulat nevében részt vett az ünnepségen Susán Ferenc produkciós igazgató és Orosz Dániel értékesítési menedzser is.

A főhajtók, emlékőrzők között ott volt ifj. Zenthe Ferenc, a színművész fia is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában