kultúra

2020.01.22. 19:11

Nótadélutánt rendeztek a salgótarjáni József Attila Művelődési Központban

Magyar nótákkal köszöntötték a 2020-as esztendőt a Salgótarjáni Magyar Nóta- és Népzenei Egyesület dalos kedvű tagjai.

P. K.

Bohács István évek óta sikerrel rendezi meg az eseményt

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

A József Attila Művelődési Központ klubterme megtelt látogatókkal. A legtöbb dalt közösen énekelték a már-már rutinos előadókkal. Az énekeseket a hagyományokhoz hűen a Budapesti Cigányzenekar kísérte a színpadon, Sándor János Vonópárbaj díjas prímás vezetésével. A gitár dallamait Zsákai József pengette, míg zongorán Frei János László működött közre. A színvonalas műsor rendezése már évek óta Bohács István Aranykoszorús, Arany Cinege díjas nótaénekes érdeme, aki szívügyének tekinti a magyar nóta ápolását, terjesztését a megyeszékhelyen.

Bohács István évek óta sikerrel rendezi meg az eseményt
Fotó: H. M. / NMH

– Az idei első nótadélután – csakúgy, mint mindig – remek hangulatban, nagy sikerrel zajlott le a fellépők nagyszerű műsorainak köszönhetően. Vendégként érkezett Ruženka Kukolíková Szendrei felvidéki nótaénekes, akit vastapssal fogadott a lelkes publikum. Méltóan nyitottuk az évet, s továbbra is nótázunk rendületlenül! – mondta portálunk kérdésére Bohács István. A főszervező hozzátette, hogy a látogatók hol vígan mulatoztak, hol pedig a könnyeiket törölgették, hiszen erről szól a magyar nóta: az érzelmek megéléséről. Valamennyi fellépő elvarázsolta produkciójával a nézőket, akiknek kitörő lelkesedése a zenés esemény végéig megmaradt. Bohács István elárulta: márciusban újabb nótadélutánra készül az egyesülettel, amelynek egyik sztárvendége előreláthatólag Éliás Tibor énekes, előadóművész lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában