Nógrád megye

2018.10.17. 10:43

Prima díj: a Hírlap segítségével bárki szavazhat

Október végén fény derül a legjobbakra.

S. Cs. E.

Forrás: shutterstock

Demján Sándor és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által alapított Prima Primissima díjhoz hasonlóan – hagyományteremtő módon – a Nógrád megyei szervezet elnöksége, a művészet, a tudomány és az oktatás kategória kimagasló képviselői számára díjat hozott létre.

A megyei Prima díj formája, rendszere, megrendezése megmaradt a VOSZ megyei szervezeteinél. Ebben az évben tizennegyedik alkalommal ismerik el a megyénkben kimagasló tevékenységet nyújtó embereket.

Czékmánné Kelecsény Ágnes megyei elnök lapunknak elmondta: – A VOSZ Nógrád Megyei Szervezete most is megszervezi és megrendezi a Prima Díj Gálát. Október 27-én, szombaton, 17 órától a romhányi művelődési központ ad otthon a nívós ünnepségnek. Ekkor a vállalkozók és pénzintézetek díjazzák a művészet, oktatás és tudomány területén a megyében kimagaslóan és példamutatóan teljesítő személyeket – tudatta. A megyei elnökség döntése alapján átadják az Év Szakmai Vállalkozója okleveleket, a T. Németh László Partneri Nívódíjat, a Csillik Zoltán Innovációs Díjat és a Nógrád Megyei Prima díjat kategóriánként.

Természetesen a gála műsorát a megye amatőr művészeinek színes műsora teszi színvonalassá.

A hagyományokhoz híven a döntéshozók a megye lakosságának a véleményére is kíváncsiak. Ebben az évben a magyar művészet, a magyar tudomány, oktatás és köznevelés, valamint a magyar népművészet és közművelődés kategóriákban várják a jelöléseket. A VOSZ Nógrád megyei elnöksége, a Nógrád Megyei Hírlap, valamint annak online felülete, a Nool.hu együttműködésével lapunkban is megtalálható a jelölőszelvény.

A VOSZ megyei elnökségének döntése alapján bárki jelölhet bárkit (kivéve a már elnyert harminckilenc Prima díjast). Pluszjelölt lehet a megyében született vagy a megyében gyerekkorától élő, megyei lakos, a szakmai tevékenységét a megyében végző, a szakmai tudását a környezetének és a fiataloknak átadó, életvitelével, emberségével példamutató személy. Egy személy több kategóriában is adhat le jelölést, de ezt csak a jelölőlapon lehet (kitöltve személyesen, elektronikusan).

Czékmánné Kelecsényi Ágnes azt is hozzátette, hogy aki szeretne jelölést tenni, annak több lehetősége is van. A VOSZ Nógrád megyei irodáján személyesen (3100 Salgótarján Fő tér 1. 2/5.), a VOSZ megyei szervezet honlapjáról letöltve, a www.vosznograd.hu oldalon vagy a [email protected] e-mail-címen is megtehető. A jelölések leadásának határideje október 22.

– Kérjük és számítunk a lakosság eddigi aktivitására, hozzáértésére. Bízunk abban, hogy az eddigi évekhez hasonlóan most is sok értéket, értékes embert találnak a jelölők és örömmel teszik ezt. Hisszük, hogy közösen felkutathatjuk azokat a példaértékű tevékenységet végző embereket, akik igazán rászolgálnak a nívós elismerésre és gazdagítják az eddigi Prima díjasok táborát – mondta az elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában