Salgótarján

2018.07.19. 06:56

Mesterségekkel és a kultúrával is ismerkedhettek

Csocsó, pingpong, foci és mesejóga várta a kis táborlakókat, akik néptáncoltak is.

Sz. R.

Fotó: H. Cs.

A Balassi Bálint Megyei Könyvtár Olvasó Ropi Mesetábor címmel rendezett ötnapos programot több salgótarjáni általános iskolásnak a Tarjáni Gyermektáborban.

Minden nap olyan vendéget fogadtak, akik mesterségük rejtelmeibe kalauzolták a részt vevő huszonhárom kisiskolást. Az ide érkezők játékos feladatokban vehettek részt, a csoportalkotások után saját mesét kellett írniuk, amelyet öt-hat darab rajzlapon illusztráltak is. A papírszínházi bemutatót a tábor mindennapján fejleszthették, ötletekkel bővíthették, amelyet a tábor zárónapján mutattak be.

A meghívott vendégek között jelen volt Harcos Bálint író, akinek saját műveivel, érdekes meséivel ismerkedhettek meg a gyerekek. A bábok és a bábozás kulisszatitkaiba is beavatták az általános iskolásokat, amelyben Fehér Richárd, az Ákom-Bákom Bábcsoport vezetője is közreműködött. A tábor harmadik napján rövid kirándulást tartottak Eresztvényben, majd a Novohrad-Nógrád Geopark Látogatóközpontba is, ahol Drexler Szilárd rövidfilmeket vetített le. Czene Nóra és Kanyó Zsolt is a vendégek között szerepeltek, akik a papírfonás rejtelmeibe avatták be a diákokat. Mindenki saját készítésű „vásárfiával” térhetett haza, csigát és buzogányvirágot készítettek.

A programok között szerepelt csocsó, pingpong, foci, mesejóga és „Élő memóriajáték – kinek ki a párja?” játék is, amelyben a csapatok ismét összemérték tudásukat. A tábor zárásának napján a Nógrád Táncegyüttes alapító tagja, Szabó János és az együttesből két táncospár adott előadást, akik az értékek megbecsülésének fontosságát hangsúlyozták rejtve-játékosan. A fellépők táncra invitálták a tábor apraja-­nagyját. A papírszínházi előadásban a csapatok megállták a helyüket, kedves mesék és meseillusztrációk születtek. A rendezvény megkoronázásaként a szervezők süteményekkel kényeztették a gyerekeket.

Kiemelt fotónk illusztráció: A Nógrád táncosai is felléptek a táborban – Fotó: H.Cs., NMH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában